LEGENADARNI KOŠARKAŠ

Magic: Na OI ‘92. protivnici su se htjeli slikati s nama usred utakmice

Magic Johnson
AFP
14.02.2010.
u 15:24

Među 19 finalista za izbor u Košarkašku kuću slavnih našao se i originalni Dream Team, američka momčad s Olimpijskih igara u Barceloni (1992. godine), koju je pred novinarima predstavljao Earwin Magic Johnson.

– Svi su govorili da nećemo moći zajedno, no trener Daly uspio nas je uvjeriti da je najvažnije da u SAD vratimo olimpijsko zlato. Naš cilj u svakoj utakmici bio je već na poluvremenu voditi s 30 koševa razlike, a najbolje od svega bilo je to što su se naši suparnici htjeli s nama fotografirati već usred utakmice – kazao je Magic koji je tih olimpijskih dana gotovo svaku noć kartao s Michaelom Jordanom.

Amerikanci su, podsjetimo, na putu prema OI zlatu dvaput pobijedili Hrvate: u skupini sa 103:70 te u velikom finalu sa 117:85.

Izbornik toga jedinoga pravoga Dream Teama bio je Chuck Daly, koji je preminuo u svibnju prošle godine.

Među finalistima u klasi 2010. našli su se i Scottie Pippen, Karl Malone, Chris Mullin, olimpijska reprezentacija iz 1960. godine, trener Don Nelson, Cynthia Cooper.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije