Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAŠI SUPARNICI

Makedonija 
se jedina osladila pobjedom protiv Hrvatske

Rukometaši
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
28.12.2014.
u 11:05

- Sjećam se te utakmice. Igralo se u dvorani Kale, a kako su svi gledatelji pušili, od dima se ništa nije vidjelo, teško smo disali - rekao je Džomba

Rukometaši Hrvatske nalaze se u Umagu na pripremama za Svjetsko prvenstvo koje 15. siječnja počinje u Dohi (Katar). Već se polako razmišlja i o suparnicima u skupini (Austrija, Tunis, Makedonija, Iran i BiH). I bez obzira na to što smo kvalitetom prvi favoriti skupine, naši igrači, ali i stručni stožer maksimalno su oprezni.

Od pet suparnika s dva uopće nismo nikad igrali službene utakmice. Iran i BiH su prvi put na velikom natjecanju. S Austrijom, našim prvim suparnicima, igrali smo triput i sva tri puta smo pobijedili. Prvo smo igrali kvalifikacije za EP 1996. godine. U Zagrebu je bilo 27:21, a u Brucku na Muri bilo je 29:24 za nas. Na Europskom prvenstvu 2010. godine, kojem su bili domaćini, pobijedili smo ih u drugom krugu s 26:23 i ta pobjeda otvorila nam je put do polufinala.

S Tunisom smo odigrali dvije uzbudljive utakmice. Posebice je bila uzbudljiva prva, na Svjetskom prvenstvu 1995. godine u Islandu. Bili su nam suparnici u osmini finala. Nakon 60 minuta završilo je neodlučeno. Na kraju prvog produžetka Tunis je imao napad za pobjedu, ali je Šola obranio. Imali su napad za pobjedu i na kraju drugog produžetka, ali je naš vratar ponovno obranio. Kod izvođenja sedmeraca Šola je obranio čak dva udarca i otišli smo dalje, sve do finala. Drugi put smo s njima igrali u četvrtfinalu Olimpijskih igara u Londonu 2012. godine. U utakmici na rubu tučnjave uspjeli smo pobijediti s 25:23.

Jedini poraz od naših suparnika u skupini SP-a u Kataru doživjeli smo od Makedonije. Bilo je to u kvalifikacijama za EP 1998. godine kada smo u Skoplju izgubili s 29:31.

– Sjećam se te utakmice. Igralo se u dvorani Kale, a kako su svi gledatelji pušili, od dima se ništa nije vidjelo, teško smo disali. Ali smo ih pobijedili u Zagrebu s deset razlike (37:27), a te iste godine i na Europskom prvenstvu u Italiji (28:21) – prisjeća se Mirza Džomba.

>> Goluža: Vukovića nema zbog pomlađivanja. Gobac: Pošišat ćemo igrače!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije