NOGOMET - 1. HNL

Maksimir sanja spektakl

20.03.2004.
u 00:00

ĆIRO BLAŽEVIĆ PONOVO NA MAKSIMIRSKOJ KLUPI, SADA NA SUPROTNOJ STRANI Očekujem veliku utakmicu, u kojoj nećemo primiti pogodak, a postići ih nekoliko - tvrdi Nikola Jurčević

ZAGREB - Nikola Jurčević najradije se sjeća svoje njemačke epizode. Ne samo zbog zarade, već i zbog ugođaja. Stalno spominje pune tribine, sjajan provod na stadionu i kad momčad ne igra dobro.

- A mi? Pa koga mi moramo pobijediti da nam dođe bar 10 tisuća ljudi. Ne tražim pun stadion, samo 10 tisuća - vapi za publikom Dinamov trener. Ostaje bez optimizma kad misli prebaci u Toranj. - Pogledajte Cibonu, ista stvar. Pobijede tri puta, nastane euforija, puna dvorana. I onda jednom izgube, odmah je poluprazna. Očito, takvi smo, nema nam pomoći - reći će Jurčević.

No, ako su ijednom ove sezone u domaćem prvenstvu uvjeti za tih 10 tisuća ljudi u Maksimiru ispunjeni, onda je to ove subote. Prekrasno vrijeme, Dinamov niz pobjeda, proslava 18. rođendana BBB-a i dolazak Ćire Blaževića kao trenera Varteksa. Što ćete više?

- Očekujem veliku utakmicu, nastavak niza utakmica bez primljenog pogotka. A, naravno, pritom ćemo težiti i uvjerljivijoj pobjedi - poziva publiku u Maksimir trener Jurčević još jednom ponavljajući da je svjestan što ga očekuje.

- Varteks je odlična momčad, krojači su još prije morali izboriti ligu za prvaka. Usto, Ćirini dečki dolaze rasterećeni, a mi, kao i u svakom susretu, moramo pobijediti - upozorava Jurčević ne otkrivajući sastav, dodajućim jedino da su dvojbe vezane uz napadače. Uza sve to, spomenimo da će za sve gledatelje s Dinamovim obilježjima ulaz na južnu tribinu (iz Jakićeve ulice) biti besplatan, da će navijači svoj rođendan obilježiti iznenađenjem. Dinamo u nastavku sezone nije igrao briljantno, ali sad su iz Maksimira uputili jasan poziv: Zagrepčani i dinamovci, pokažite se.

TOMO NIČOTA

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije