ANTE ĆORIĆ Dvanaestogodišnjak u Red Bull Salzburgu

Maloga Ronaldinha već prati Barcelona

28.06.2009.
u 12:02

Bivši Zagrebov pionir Ante Ćorić (12) sjajno se snašao u austrijskom Red Bull Salzburgu. Bio je najbolji igrač i strijelac (11 pogodaka u polusezoni) momčadi koja se okitila naslovom prvaka, a nastupao je za selekcije do 12 i do 13 godina.

Na nekoliko međunarodnih turnira izvan Austrije bio je proglašen najboljim igračem i već su ga zapazili skauti Barcelone.

Tata je skaut
– Pozvali su cijelu obitelj da provedemo nekoliko dana u Barceloni, te da Ante odigra poneku utakmicu za njih. No, to ne bi bilo korektno prema Red Bullu, jer ljudi u tom klubu su vrlo korektni prema nama i u Salzburgu zaista uživamo – kaže Antin otac Miljenko Ćorić, koji je s Red Bullom potpisao šestogodišnji ugovor i radi kao skaut.

U Salzburgu, u stanu od 120 četvornih metara, živi sa suprugom, dok, kako kaže, Ante dođe samo prespavati, jer nakon jutarnje nastave, cijelo poslijepodne provede u kampu Red Bulla.

Proigrao i brat Josip
– Peti razred završio sam s odličnim uspjehom. Idem u privatnu školu, a njemački sam gotovo potpuno svladao – kaže Ante Ćorić, koji je zbog žonglerskoga dara dobio nadimak Mali Ronaldinho.

Oduševljen je životom u Salzburgu, ali priznaje kako mu nedostaje društvo iz Zagreba i jedva čeka dolazak na ljetne praznike.

U Austriji sjajno ide i njegovu bratu, centarforu Josipu (21). Protekloga proljeća igrao je za trećeligaša Seekirchen, a sada je na pripremama s češkim Liberecom. Bit će to najveći korak u njegovoj karijeri.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije