HNS sagradio tribinu

Malta je bila najveća rezultatska i navijačka hrvatska sramota

'sport...malta...07.09.2005. malta, la valletta, kvalifikacijska utakmicu malta - hrvatska 1-1 za odlazak na sp u njemackoj 2006, navijaci, neredi foto: goran stanzl'
'Goran Stanzl'
08.02.2010.
u 08:24

Hrvatska je nekoliko dana prije pobijedila Island u gostima i otvorila si vrata svjetskog prvenstva. Očekivalo se da će izbornik Zlatko Kranjčar i igrači obaviti formalnost protiv slabašne Malte, iako su sa sjevera Europe doputovali na "kipući" otok u srcu Sredozemlja. Kad tamo, doživjeli su fijasko.

Iako je to bila rezultatska sramota (1:1), navijači su nam priredili i goru sramotu. Izazvani remijem, ali zapravo sami sobom, krenuli su u rušilački pohod na zapadnoj tribini stadiona usred pustare.

Počeli su trgati sjedala i bacati ih prema terenu, prema mirnim gledateljima koji su ih isprva u šoku gledali. A potom su, jer nije bilo policije, osim 12 potpuno nepripremljenih i fizički nespremnih policajaca, krenuli u obračun. I domaćini su počeli trgati sjedala da bi ih bacali na podivljale Hrvate.

Tribina je bila uništena, HNS je, osim što je Fifi platio masnu novčanu kaznu, sam popravio tu tribinu kao ispriku Maltežanima. Više od stotinu Hrvata završilo je u zatvoru. Svi koji su priznali krivnju brzo su pušteni, a oni koji nisu, zadržani su dugo na Malti čekajući suđenje.

A reprezentativci, službene osobe i mirni navijači jedva su napustili stadion kroz kordon policije. Uz pretres i oduzimanje fotografskih materijala, ispraćeni su u zračnu luku.

Dobar dio nevinih ostao je u zatvoru, a dio onih koji su prouzročili nerede uspio se prošvercati do zrakoplova. Rezultatska je to opomena Slavenu Biliću, a HNS-u radi organizacije putovanja navijača.

Ključne riječi

Komentara 5

OB
-obrisani-
11:02 08.02.2010.

Pa Malta je primjer kako završava kada rulju i bagru sa zapadnoga balkana spustiš na sportsku utakmicu u EU savez..I zato se vitezovi iz nizozemske i slovenije brinu da ta rulja što dalje ostane vanjka civilizacijske EU tvorevine u svome rezervatu..

LU
luena
11:15 08.02.2010.

Hahahaa janez,jadan nebio pa ti si pun mrznje prenma nama... Vidi se tvoj obraz Europske kulture ,nazivajuci nas bagrom i ruljom... Pitam se samo gdje ti pogrjesise tvoji u odgoju...

M2
maestro-25
11:16 08.02.2010.

Janeze - brzo zaboravljas tko ti je tata...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije