OBITELJ JURČIĆ Kako je u Zagrebu i u Grudama proslavljen prvi trofej u trenerskoj karijeri

Mama Nada zabrinuta, Kruno je jako omršavio

19.05.2009.
u 08:46

Obitelj Dinamova trenera Krune Jurčića s velikim je uzbuđenjem pratila utakmicu sa Slavenom Belupom. Trenerov stariji brat Dražen kaže kako je to bio najznačajniji sportski događaj u obitelji otkako se Kruno iz Pariza vratio okićen svjetskom broncom.

Brat Dražen spustio se poslije utakmice sa svoja dva sina, Markom i Krunom, te njihovim prijateljem Dominikom u Dinamovu svlačionicu. Trinaestogodišnji Kruno dobio je ime po slavnome stricu, kao što je i Dinamov trener dobio ime po svom stricu, koji živi u Ljubuškom.

Posao u Dinamu najbolja dijeta


Nikada Krunu Jurčića nije pratio nadimak Bucko, ali niti u igračkim danima nije bio tako tanak kao šiba. Posao Dinamova trenera očito je najbolja dijeta. Još tri utakmice sezone i Kruno će moći početi vraćati izgubljene kilograme.

Djeca u svlačionici
– Dečki su se poželjeli fotografirati s Dinamovim igračima, od svih su dobili autograme. Danas su bili najveće face u školi – priča Dražen Jurčić, koji je bio na svim bratovim utakmicama, dijelio s njim najteže i najslađe trenutke.

– Mnogo nam znači taj naslov jer svi znamo koliko je Kruno energije u njega uložio.

Na utakmici su bili i Krunina supruga Iva, a djeca Filip i Tea čestitali su tati naslov prvaka u trenerskoj svlačionici. Kruno Jurčić odmah poslije završetka utakmice nazvao je telefonom majku Nadu i oca Rafaela u Grude.

– Tata je veliki dinamovac i jako se živcira gledajući Krunine utakmice. Voli biti sam pred televizorom. A majka kao majka, uvijek je zabrinuta za Krunu. Kaže kako je jako smršavio otkad je u Dinamu. I u pravu je, izgubio je pet kilograma – priča Dražen Jurčić.

Bojao sam se Slavena
Kaže kako je pozvao oca u Zagreb da uživo gleda posljednjih nekoliko utakmica.

- Molio sam ga; “dođi, budi ovdje dvadeset dana, bit će dobrih utakmica, slavlja...”, ali nije želio doći. Za tatu bi to bio prevelik stres.

Niste se valjda pribojavali utakmice sa Slavenom Belupom?

– Znam da Kruni nije bilo lako. Trebalo je igrače spustiti na zemlju nakon pobjede nad Hajdukom u kupu kada je zavladala euforija. A Slaven Belupo je dobra momčad, predvođena izvanrednim Matom Jajalom. Pa taj vodi loptu kao Zidane! Kada je Mandžo promašio pet zicera u prvom dijelu, mislio sam da neće dobro završiti – zaključio je Dražen Jurčić.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije