PREKO AGENCIJE

Mamić drži trećinu vatrenih

Reprezentacija
Marko Lukunić/Pixsell
07.03.2010.
u 09:15

U doba kada je Bilić nakon kraha u kvalifikacijama za SP visio kao luster, Mamić u jednoj je TV emisiji lupio šakom u stol: – Markoviću sam naredio da Bilić ostane izbornik! – kazao je tada Zdravko otkrivši tako tko je pravi gazda u HNS-u.

Kad se pogleda sastav hrvatske reprezentacije koja je istrčala u Bruxellesu, lako je dokučiti zašto se Zdravko tako borio za Slavena. U prvih 11 vatrenih ondje su bila čak četvorica igrača koje zastupaju Mamićev sin Mario i partner Nikky Vuksan, peti, Lovren, ušao je u nastavku.

I dok su četvorica njih čvrsti oslonci vatrenih, jedan je tamo ipak ušao na mala vrata, Hrvoje Čale uljez je među velikanima.

Prijatelji iz Rusije

Mario Mamić i Nikky Vuksan danas više ne djeluju u agenciji MSA, nego u ASA Internationalu.

– Prije dvije godine udružili smo se s našim prijateljima iz Rusije u tu agenciju. Vlasnik je Rus Aleksander Zotov, a sjedište je na stadionu Lužnjiki u Moskvi – kaže Mario Mamić, koji, među ostalim, zastupa Ćorluku, Lovrena, zatim Dinamove dragulje Šituma i Vrsaljka, te Gordona Schildenfelda iz Sturma, kojega je Bilić pozvao za prijateljsku utakmicu s Lihtenštajnom.

Na njegovu popisu je i Eduardo da Silva.

– S njim imam ugovor na još puno godina, no više ne surađujemo. Vodimo neke sporove...

Priča se da ste ga tužili?

– Ne bih to komentirao – zagonetno zaključuje Mario Mamić.

Strupar čovjek za Belgiju

Njegov dugogodišnji partner Nikky Vuksan vodi se kao zastupnik ASA-e za SAD, ali na službenoj stranici agencije navedena je njegova zagrebačka adresa. On zastupa Vukojevića, Čalu, Modrića, Kelavu, Domagoja Antolića...

To što Mamićev sin zastupa većinu reprezentativaca bode u oči upravo zato što se njegov moćni i utjecajni otac žestoko borio za Slavenov ostanak, no nije nimalo neuobičajeno da jake menadžerske agencije drže većinu igrača jakih reprezentacija. Primjerice, Stellar Football zastupa čak šestoricu engleskih reprezentativaca: A. Colea, C. Colea, Johnsona, Croucha, Bridgea i Kinga.

Ruskom reprezentacijom dominiraju igrači iz dvije agencije. Menadžer Tkačenko zastupa Anjukova, Keržakova, Ignjaševiča, Aldonjina, Semšova i Kolodina, a Pavel Andrejev drži Aršavina, Bistrova, Denisova i Sičeva. Rus iz Mamićeve ASA-e Sergej Bazanov zastupa zvijezde Torbinskog i Zirjanova...

Kao zastupnika ASA-e za Belgiju navodi se ime bivšega dinamovca Strupara.

Komentara 1

PI
pilatus
16:49 07.03.2010.

Nes ti novinarstva! \"...uljez medju velikanima\"! Biti uljez medju velikanima i nije tako lose ali kada to kaze netko ko je uljez medju malenima onda to dobija svoju pravu dimenziju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije