novi obračun sa štimcem

Mamić: Jesam li ja Alku Vuicu izbacio iz diska?

'sport......zagreb.....28.10.2009.   mladina - stadion vinogradara - nogometna utakmica, htrvatski kup, osmina finala, nk vinogradar-nk dinamo/ zdravko mamic photo: Marko Lukunic / VLM'
'Marko Lukunic/ VLM'
25.02.2011.
u 12:13

Zdravko Mamić održao je press konferenciju, a početna tema uoči nastavka prvenstva bila je – stanje u državi kroz oči Zdravka Mamića. Dakako, i Igor Štimac.

Iako su mu svi savjetovali da ne govori mnogo, da pazi što kaže, ili da uopće ne izlazi u javnost, Zdravko Mamić ipak je odlučio prekinuti zavjet šutnje.Očito ga je zaboljelo to što Igor Štimac dobija veći medijski prostor

- Neposredni povod je rasprava u Saboru. Zante da je arsen otrov, a bauk onaj koji plaši malu djecu. Pa Arsen Bauk je svoje političko djelovanje odlučio profilirati nanošenjem štete Dinamu i meni. Da ne plaćam svoje doprinose on ne bi imao što raditi, pa zato i razmišljam da odbijem primanje plaće da ga više ne financiram. Vidite da sam se upristojio, nekoć bi bilo svega, vrtinjaka... Samo pričaju o novcu poreznih obveznika, o plaćanju poreza. Dinamo je u posljednje četiri godine uplatio u proračune 136 milijuna kuna, to dobro zna i bivši ministar Ivan Šuker, zna koliko novca proračunu donose Dinamo i Hajduk. Kad kažem 136 milijuna, nikome ništa. Zar da idem kod 'pimpeka' ili na Trg baja Jelačića i nudim ljudima da čitaju naše bilance, plaćene poreze? Dinamo radi čisto i transparentno. A onom Tomasu Baueru, incijativi Zajedno za Dinamo, samo je u cilju rušiti, oni ne mogu podnijeti naše rezultate. A Dinamo i ja se gušimo, nemamo niti jednog velikog sponzora kao ni bilo tko u državi, a bit ćemo prvi koji će ga imati. Politika i gospodarstvo nisu nam ništa dali, kladionice mlate novac bez da se to vraća sportu. Sjetite se da sam rekao da će nogomet završiti u amaterizmu, a a sport biti uništen. Jadna država u kojoj Bauk i slični odlučuju o sudbini gospodarstva i sporta – sipao je Mamić.

Ponovio je podatke da njegovih 200 zaposlenika redovnio prima mjesečnu plaću od tisuću do 100.000 eura. Grjanje mjesečno plaćamo 300.000 kuna, struju 150.000, gdje je voda i sve ostalo. Otkako sam predsjednik Uprave, imamo šest naslova, tri kupa, šesti put ćemo igrati Europsku ligu, ili možda Ligu prvaka. No, koliko ste redaka o tome napisali?

Kako to da ste odlučili da vaš sin vrati menadžersku licenciju?

- Jer sam čestit. Prije bih o pučkom pravobranitelju rekao svašta, sad kažem da je gospodin. A nije ni gospodin niti je sposoban. Zakon o sportu koji govori o sukobu interesa nije dobro prepisan iz trgovačkog zakon, a sin i ja nismo u sukobu, kao ni Slaven Bilić i njegov brat. Što s liječnicima čija su djeca liječnici, sa sucima čija su djeca odvjetnici? No, tko sam ja da mijenjam zakon? A da sad mijenjaju zakon, rekli bi da onda meni pogoduju. Na slijedoćoj skupštini kluba 99 posto prijedloga inicijative Zajedno za Dinamo prihvatiti ćemo, Vlatko Marković i Damir Vrbanović više neće biti članovi skupštine.. Iako za inicijativa ne želi dobro klubu već radi protiv njega. Zašto ne dođe 30.000 na utakmicu i kupe ulaznicu, tako rade navijači u svijetu. Nigdje u svijetu huligani nisu junaci, a ovdje jesu.

Hoćete li prihvatiti načelo jedan član – jedan glas?

- To treba razmotriti. No, svakakvih je ideja bilo, da se klub privatizira, a sad to više ne traže, iako i to jedna stranka u Saboru traži. Bude li se sport privatizirao bit će uništen, pritom ne govorim o Dinamu. Ja sam odmah za privatizaciju Dinama, službeno pozivam sve zainteresirane u Hrvatskoj i inozemstvu da pošalju pisma namjere. Ako kažem da sam protiv, onda ćete reći da se borim da ostanem, da pljačkam i dalje poreze obveznike.

Imate li kakvih ponuda za privatizaciju, jeste li vi zainteresirani?

- Nemam ponuda, a ja nisam zainteresiran, nemam tu snagu.

Je li gotova priča o HNS-u i predsjedniku?

- Skupština je 19. travnja, dotad vrijede sve odluke, imamo predsjednika Markovića, skupštinu, Izvršni odbor. Mediji lažu javnost o dva HNS-a, dva predsjednika. Neka netko objasni da je to istina i odlah ću dati ostavku.

Kako komentirate činjenica da je toliko ljudi u našem nogometu krivično gonjeno?

- To je greška, to je loše, ai zato je Ladić smijenjen, zato je ovaj posljednji slučaj brzo riješen.

Mamić je potom zatražio da mu se donese papir na kojem su ispisane sve nepodopštine Igora Štimca.

- Želio sam ovo izbjeći, ali medij isu od Igora Štimca napravili Ivana Pavla II, čovjek ima sve udarne termine naših televizija. Samo protzivate HNS i Dinamo. Da li sam ja ili HNS malteretirao Alku Vuicu, jesmo li mi tukli službeno osobu u Rijeci ili je Štimac 2001. radio nasilje nad protivnikom, te nakon te Mallorce kažnjen od Uefe i prekinuo karijeru, jesmo li mi na sudu s Asanovićem, Bokšićem, Ivaniševićem, jesmo li mi ozlijedili vlasnika jednog kluba, Željka Vidovića, ili u drugom klubu tom čovjeku glavom udarali u umivaonik, jesmo li mi zatvarali kladionicu koja je inače tvornica novca te izbacili zaposlenike na cestu, jesmo li mi bježali s raskrižja Fallerova šetališta i Ljubljanske nakon prometne nesreće, palili bengalke u loži Poljuda, osopravali da je Slišković bio trener Hajduka a doveo ga je Štimac?  - vadio je Mamić nepodopštine Igora Štimca.

Kako se osjećate kad vas zovu gazdom hrvatskom nogometa?

- Mogao sam se naći sa Štimcem, podijeliti poslove i vladati, ali nisam takav, ja sam čist, sa svim svojim ljudskim greškama. A tako me zovu da bi mi naškodili.

Je li točno da za proslovu 100 godina neće Dinamo igrati prigodnu utakmicu?

- I tu su priče neprekidne, pa ne slavimo sto godina radi Hajduka, u Statutu kluba piše da je klub sljednik Građanskog. Znam da je bilo proslava i 95 godina radi HAŠK-a, pa Dinama, ali prekinimo to već jednom. Nije mi jasno što je Dinamo napravio da su mu navijači okrenuli leđa, nisam ja Dinamo, ni Vaha, ni Calello.

Ključne riječi

Komentara 62

OB
-obrisani-
15:28 25.02.2011.

Mamić udara nisko. Ali nije ništa slagao vezano za Štimca.

AS
Alpski Srbin
19:58 25.02.2011.

Mamić prit u Slovenijo, da končno igramo ligo prvakou!!! j***te DINAMO!

Avatar Piruška
Piruška
14:56 25.02.2011.

Sutra nakon rušenja vlade idemo po tebe govno jedno neotesano ! Mrš iz Dinama !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije