PRESKUPA MOMČAD

Mamić ni besplatno ne može uvaliti Papu, Slepog i Cufrea

zdravko mamić
Marko Lukunić
02.11.2009.
u 21:31

Zdravko je na mukama i s izborom trenera: Kuže bi došao, ali pitanje je žele li ga plavi, a Jurčević se već opekao u radu s Mamićem.

Dinamo je ponovo promašio u poslovno-sportskoj politici. Nagomilao je igrače u svlačionicu, dao im bogate ugovore, a sad zbog toga kuka. Jer će ti skupi igrači, koji u isto vrijeme ne pokazuju da zaslužuju toliki novac i da su uopće trebali doći u Maksimir, sad igrati samo u našoj smiješnoj ligi sa 16 klubova.

I Mandžo pojeftinio

– Nismo kupovali strance i dovodili pojačanja da bismo igrali u našoj ligi, već radi Europe – više je puta rekao Zdravko Mamić.

Samo, sad je Uefa uslišala dosad neostvarenu želju huligana i praktički izbacila plave iz Europe. I sad bi Mamić prodao te skupe igrače. Koje to, komu to i za koji novac?

Prodati ne može uglavnom nikoga. Sigurno nikoga u ovom trenutku jer nije prijelazni rok. Hm, možda u Turkmenistanu ili Tadžikistanu prijelazni rok traje, ali teško da bi Papadopoulos, Slepička, Sammir ili Calello otišli tamo kad bi plavima za njih ponudili i bogatstvo.

Dakle, treba čekati prijelazni rok. No, teško će zima značiti bogatu tržnicu u Maksimiru. Prodati se možda može Marija Mandžukića, ali ne više za novac koji je Mamić sanjao (15 milijuna eura). Sad bi i sedam milijuna bila vrhunska ponuda. Iako bi najveća šteta bila prodati baš njega jer je jedini ubojiti Dinamov igrač.

Papadopoulosa, Sammira, Slepičke, Cufrea... teško će se riješiti, njih se ne može nekomu uvaliti ni besplatno. Među njima, Cufre je još u redu, ali je preskup.

Danas u Maksimiru prva momčad košta strašno puno. Samo 11 spomenutih igrača godišnje odnese gotovo šest milijuna eura, a s ostalima se iznos drastično penje. Povratak skupih Bišćana i Kovača još je imao smisla, kao i Butine koji je među najjeftinijima. Ali sa strancima nisu pogodili. Posljednji je dovođenje opravdao Georg Koch. I zato je bilo bolje da su igrali Kramarići, Tomečaki i ostali mladi igrači. Treba vratiti klince iz Lokomotive, da se na njima počne zasnivati novi Dinamo. Bar dok se ne riješe problemi s navijačima i igranjem u Europi koje ovisi o njima. Pardon, o državi koja ih treba zaustaviti.

Jurčić ovisi o Šibeniku

Tu je i pitanje trenera. Jučer Jurčić nije bio na ozbiljnoj vjetrometini, ali pozicija mu je sve samo ne sigurna. U prilog mu ide što u Maksimiru ne vide tko bi mogao doći. Jurčević se već opekao u radu s Mamićem, Kuže bi došao, ali je pitanje može li proći kriterije, Zajec i Mamić nisu nimalo bliski. I Kruno sad polaže nove prijamne ispite. Prvo protiv Ajaxa. Težak poraz bacio bi ga iz sedla odmah. U drukčijem razvoju, Šibenik će mu biti ultimatum. Ne pobijedi li, morat će otići jer prvenstvo ne smije ugroziti.

Ključne riječi

Komentara 14

DR
drale23
12:41 03.11.2009.

uzeli su 3 boda posteno,sata dinamo moze da da im navijaci to oduzmo...ali ja mislim da trener pomalo popusta..treba tu jaki trener koji njih moze motivirati,ali ja mislim da to jurcic nikad nije bio i nece biti...bolje je sa kuzetom popricat ili naci nekog stranca koji vrijedi,ali ne uzimati skupe igrace koji nista nisu...

GE
gella
22:45 02.11.2009.

Neka im smanje ugovore pa ce sami otici ili ce usutjeti i igrati hrv ligu

AN
Anianuel
05:43 03.11.2009.

Jos jedanput!!!! Dinamo treba Segrt Petara

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije