Ozračje u Maksimiru

Mamić otvorio vrata sjevera, ali i s te je tribine slušao uvrede

Dinamo - Split
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
16.02.2014.
u 12:15

– Ne pristajemo na uvjete kluba, a kako njihova akcija pomirenja ne bi propala, sami su lijepili plakate i dijelili letke po gradu predstavljajući se kao Boysi

Bad Blue Boysi i Zdravko Mamić ulaze u novu ‘sezonu’ nategnutih odnosa. Subotnje poslijepodne proveli su na ‘maksimirskom vječnom derbiju’ gledajući se preko travnjaka nakon dva mjeseca stanke...

Boyse je pogodilo to što su, kako tvrde, u njihovo ime pozivani navijači na sjever letkom na kojem stoji “Sjever te zove, sjever te treba jer Dinamo ne može bez njega!”, a koje smo vidjeli i oko stadiona.

– Tobožnji dogovor o povratku na sjevernu tribinu produkt je bolesne propagande Mamićevih podanika, pregovora neće biti – službeni je stav Boysa, a oni viđeniji na tribinama nam objašnjavaju što zamjeraju:

– Ne pristajemo na uvjete kluba, a kako njihova akcija pomirenja ne bi propala, sami su lijepili plakate i dijelili letke po gradu predstavljajući se kao Boysi pozivajući navijače da se vrate na sjever. Takve neuspješne metode više će produbiti jaz i udaljiti navijače od kluba – kažu nam Boysi.

Međutim, na sjevernoj tribini – preobrat. Iako se očekivalo da će skupina navijača, njih 50-ak, podržati vodstvo kluba – i oni su pozivali na odlazak Mamića iz kluba. Usto, razvili su transparent “Izopačeni”, pa je jasno da frakcija koja se odvojila dijeli iste želje kao i većina Boysa.

Vragovi jedni – komentirali su na zapadnoj tribini vremešni kibiceri.

"Otkud im legitimitet?"

Utakmici je prethodila inicijativa vladajućih za zatopljavanje odnosa, poput angažmana sina legendarnog trenera i miljenika navijača Marka Kužea kao ‘časnika za vezu’ te posjeta igrača i vodstva Udruzi veterana BBB-a večer prije utakmice.

Nakon bakljade i pjesme Mamić je u petak u Heinzelovoj poručio okupljenim navijačima:

– Idemo zajedno graditi još bolji Dinamo!

Upravo je taj dio sporan najglasnijem dijelu plavog puka. U klubu tvrde:

– Upitno je koga predstavljaju te skupine, otkuda im legitimitet za predstavljanje navijača Dinama i najbitnije žele li oni dobro Dinamu? – pitaju se u maksimirskim hodnicima.

Rješenje? S obzirom na to da međusobno traže ustupke na koje ni jedni ni drugi nisu spremni, nažalost, trenutačno ga nema na vidiku...

>> Fernandes majstorijama donio preokret protiv Splita

Ključne riječi

Komentara 25

PP
pp
13:07 16.02.2014.

Kako mogu huligani biti krivi kad ih uopće nema na utakmicama? Koji jeftini populizam...i kad su bojkotirali godinu dana ti strašni huligani tribine su bile još praznije...zapravo skoro da nikog nije ni bilo...dajte malo objektivnosti...ljudima se ne ide na utakmice i to je to...zbog niza razloga...huligani su na zadnjem mjestu, još ne znam nekog tko je otišao pogledati Dinamo Istru na istok ili zapad i nastradao od huligana...

CI
cindra22
13:37 16.02.2014.

E moj Maminjo sve ti se ruši kao kula od karata! Ne možeš ti prevariti ljude više sa ničime! Svima je jasno da si uništio i srozao ovaj klub do temelja i da mu je jedini spas taj da ti i tvoje sluge pokupite svoje guzice i odete iz Dinama tako da NORMALNI građani grada Zagreba mogu dolaziti na stadion i uživati u svom Dinamu! Kažeš dođite vidjeti Dinamo sa najviše igrača iz omladinske škole? A u prvoj momčad igra 8 stranaca! U petak ste bili na proslavi u udruzi plačenika i dočekale vas baklje vi kažete veličanstvena atmosfera sa 6 ljudi a kad mi palimo baklje onda smo huligani. Vidim i na večernjem kupuješ glasove da se glasa da smo mi krivi. Kao što si i jednom na net.hr kupio 15.000 glasova da smo mi krivi za slabu posjećenost na utakmicama Lige Prvaka. Gubiš se sve više i više nervoza te hvata! Ali mi nećemo nikada popustiti! Ostat ćemo ustrajni do kraja! Pa ako i izgubimo rat bolje časno izgubiti nego se prodati! Jer mi nismo oni preko Dunava! NIKAD PRODANI 86! UPRAVA ODLAZI!

MA
marlboro86
14:30 16.02.2014.

Ma dragi ljudi,Dinamovci ,pa vise ne treba trošiti rijeci na tog čovjeka,on je oličenje pohlepnog manipulatora i lopova kakav u povijesti Dinama nije a niti će biti zabilježen.Mamic nije čovjek,nije ni Dinamovac a nije ni Hrvat on je kleptoman zamotan u celofan domoljublja,kad konačno ode(nadam se u zatvor) svi se vraćamo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije