Sutra se igraju prve dvije uzvratne četvrtfinalne utakmice

Manchester i Chelsea na popravnom ispitu

nog-liga-txt.jpg
import
10.04.2007.
u 12:43

Tri su engleska kluba ušla među osam najboljih najprestižnijeg, najbogatijeg i najatraktivnijeg nogometnog klupskog natjecanja. No, dva otočna nogometna diva sutra  će plesati na rubu ispadanja, na rubu provalije iz koje nema povratka.

Sjetite se Lyona
Manchester United na Old Traffordu mora "ganjati" prednost Rome. Talijani su slavili na Olimpicu s 2:1 i na prvi pogled taj je rezultat vrlo aktivan za trupe Alexa Fergussona, imaju gol u gostima i uzdaju se da će nakon manchesterskih 90 minuta biti u polufinalu.

- Naša pobjeda u Rimu velika je prednost, Manchester će morati napasti od prve minute, a to znači da ćemo mi imati mnogo prostora. Volimo to, opasni smo u protunapadima, a za to će biti mogućnosti. Samo se sjetite kako smo prošli Lyon - tvrdi Romin junak prve četvrtfinalne utakmice Mirko Vučinić.
Manchester će biti bez "pocrvenjelog" Paula Scholesa, Roma bez Perotte.

U još neugodnijoj situaciji od Manchestera je Chelsea. Valencia je Stamford Bridge napustila sa sjajnih 1:1.

Pogled preko nišana
Jose Mourinho i gazda Roman Abramovič sve se više gledaju preko nišana. Ne uđe li u polufinale, arogantni Portugalac mogao bi dobiti nogu. Abramovič više ne zavlači ruku u svoj novčanik da bi pojačao Mourinhovu momčad, Jose zbog toga kuka.

Naslov engleskog prvaka sve je dalje, Liga prvaka postaje imperativ. A nešto o tome ima za reći i Valencia.


Više o temi

Milanov fantazist Kaka zasad je najbolji strijelac Lige prvaka, sa sedam pogodaka. I dalje je u poziciji da postiže pogotke, možda u Muenchenu u uzvratu protiv Bayerna nastavi svoj uspješan niz. Usto, Kakua je igrač koji najviše puca po golu. Ruud van Nistelrooij zabio je šest, ali Real više nije unutra, no Didier Drogba sutra će preko Valencije pokušati povećati broj pogodaka, zasad ih ima šest. Zanimljivo je istaknuti da je u dosadašnjim utakmicama Lige prvaka najviše “batina” dobio Francesco Totti, na njemu je napravljen čak 31 prekršaj. A naviše prekršaja napravio je PSV-ov igrač Farfan. (rj)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije