PRVI topnik

Mandžukićevih 17: Do kraja kvalifikacija bit će odmah do nedodirljivog Šukera

Mario Mandžukić
Foto: Sanjin Strukić/ PIXSELL
06.09.2014.
u 10:00

U ovakvom golgeterskom izdanju, uz ovakve pakere, Mandžo će vrlo brzo probiti broj 20, do kraja kvalifikacijskog ciklusa možda i trideset.

Mario Mandžukić protiv Ciprana je došao do svoje sedamnaestice: 17 na leđima kockastih, 17 na kontu pogodaka za reprezentaciju. Za jednoga 28-godišnjaka u top-formi, u vrhunskom klubu možemo slobodno konstatirati – tek je na polovici puta.

U ovakvom golgeterskom izdanju, uz ovakve pakere, Mandžo će vrlo brzo probiti broj 20, do kraja kvalifikacijskog ciklusa možda i trideset i svrstati se prvi do nedodirljivoga Šukera.

Dudu mu je pomogao

Ne tako davno nadali smo se da će ovaj magični broj dosegnuti neponovljivi egzekutor Eduardo da Silva, no on se sam svojevoljno isključio iz utrke. I kakva simbolika: upravo je Dudu u svojoj oproštajnoj utakmici protiv Kameruna u Manausu omogućio Mandži napredovanje na vječnoj ljestvici. Duduov šut odbio je vratar Kamerunaca, a Mandžo, kao i toliko puta dosad, bio na pravom mjestu.

Fascinantna je lakoća, a još više postotak Mandžine realizacije. Ne sjećamo se kada je zapucao kakav zicer, kada nas je ostavio na cjedilu. Meksiko u Recifeu ne računamo, tamo "nije došao" nitko...

Pogoci protiv Cipra bili su ogledalo Marijeva golgeterskog instinkta. Uvijek ide do kraja, uvijek tamo gdje treba biti, koncentriran, uporan, ubojit. Analizirali smo: ovakvih "gajbi", koje se zabiju i žmireći, Mandžo je za vatrene zabio već sedam. Protiv Gruzije, Italije, Srbije u Zagrebu, Islanda, jedan protiv Kameruna i dva protiv Cipra. Najveća udaljenost od vrata pet-šest metara, svaki put desna noga. Nepromašivo...

Opirat će se samo Olić

Nastavi li ovim tempom, Mandžino napredovanje na vječnoj listi neće moći zaustaviti nitko. Neko vrijeme otpor će pružati samo još legendarni Ivica Olić (35), nepoderivi jurišnik, čijim ćemo se herojstvima zauvijek diviti...

Nažalost, Niko Kranjčar još dugo će ostati nedostižan kao najefikasniji hrvatski vezni igrač. Luka Modrić već je dugo, još od 2011. godine, na osam pogodaka, Ivan Rakitić ima gol više, dok Mateo Kovačić još nije probio led...

>> Pomlađena Hrvatska na Mandžukićev pogon svladala Cipar

Komentara 5

OD
otac_domovine
11:10 06.09.2014.

Dasović napisao tekst, a da nikoga nije popljuvao. Nevjerojatno.

LI
list68
08:15 07.09.2014.

Mislim da Manđukić nije taj koji će postići najviše pogodaka, dolaze mladi igrači, neki od njih će postati golgeteri. Kramarić je sjajan igrač mislim da već sada treba podrediti sve prema njemu.

Avatar ivica48
ivica48
10:14 06.09.2014.

kako ovaj novinar zna da ce dostic Sukera ovaj konj ne racuna na ozlijede

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije