MARIN ČILIĆ:

Nevjerojatno sam psihički spreman, bit ću i za Đokovića

Marin Čilić
Foto: Reuters/PIXSELL
10.09.2015.
u 17:20

Svi primjećuju da je Međugorac bitno poboljšao servis, u igri protiv Tsonge pogodio je 29 asova (Karloviću, pričuvaj se!), iako Marin nije baš najzadovoljniji.

U petak u 18 sati Marin Čilić započet će polufinalni dvoboj na US Openu, drugi u karijeri. Lani, kada je i osvojio naslov, bio je bolji od Rogera Federera, a sad ga očekuje možda i teži suparnik – prvi tenisač svijeta Novak Đoković. Em što je prvi, em što Marin protiv njega ima 13 poraza i još čeka prvu pobjedu. No, prije nego što se posvetimo polufinalu, svakako se treba osvrnuti na Čilićevu četvrtfinalnu pobjedu (6:4, 6:4, 3:6, 6:7 (3), 6:4) protiv Francuza Jo-Wilfrieda Tsonge. Bila je to jedna od najvećih borbi u New Yorku ove godine.

Problemi s gležnjem

– Vjerujem da jest, jer dan je bio nevjerojatno težak, velika vrućina i vlaga... Imao sam i problema s gležnjem od prethodnog meča s Chardyjem. Puno je faktora odlučivalo: nevjerojatna fizička borba, četiri sata na terenu, psihički iznimno zahtjevan meč. Sačuvao sam mirnoću i nakon gubitka tog četvrtog seta kada nisam iskoristio svoje tri meč-lopte. No, nemam si što predbaciti, na sve tri odigrao sam prilično dobro, nisam ništa krivo napravio, ali na moju žalost Tsonga je u tim trenucima odigrao fenomenalno. No, ja sam bio psihički spreman za borbu i mislim da mi je u tome meču glava donijela pobjedu – kazao je Čilić.

Svi primjećuju da je Međugorac bitno poboljšao servis, u igri protiv Tsonge pogodio je 29 asova (Karloviću, pričuvaj se!), iako Marin nije baš najzadovoljniji.

– U petom setu, a posebno u završnici tog seta, prilično sam dobro servirao. U posljednja dva gema uspjelo mi je nekoliko sjajnih servisa koji su mi donijeli iznimno važne poene. No, u ostalom dijelu meča imao sam malih problema na servisu zbog gležnja i bandaže koju sam nosio. Nisam navikao igrati s time, tako da mi je bilo prilično nelagodno i nije mi bilo jednostavno igrati, ali uspio sam naći prava rješenja u pravo vrijeme – napomenuo je Čilić.

Sad ga čeka Đoković, protiv kojega Čilić traži prvu pobjedu. No, naš najbolji tenisač ne želi se zamarati statistikom.

Novakov niz: 7 polufinala

– Dobro će mi doći ova dva dana odmora, za potpunu rekuperaciju, i psihičku i fizičku. Ulazim u polufinale s velikim zaletom, iako sam u posljednja tri meča odigrao gotovo maksimalan broj setova (14 - nap. a.). No, uvjeren sam da ću u polufinale ući iznimno motiviran, maksimalno usredotočen i igrati najbolje što mogu. Đoković je najteži mogući suparnik za mene, još nisam pronašao formulu za pobjedu, ali svaki meč počinje od nule. Polufinale je, bit će veliki meč i nadam se da ću na pravi način odgovoriti izazovu – naglasio je Čilić.

Nije zanemarivo ni da je Čilić godinu i četiri mjeseca mlađi od Đokovića – Srbin je rođen 22. svibnja 1987., a Hrvat 28. rujna 1988. godine. Marin je zapravo već među sudionicima četvrtfinala na US Openu bio najmlađi. Ima 26 godina i 11 mjeseci, a dalje slijede: Đoković 28 godina i tri mjeseca, Gasquet 29 godina i dva mjeseca, Anderson 29 godina i tri mjeseca, Tsonga 30 godina i četiri mjeseca, Wawrinka 30 godina i pet mjeseci, Lopez 33 godine i 11 mjeseci i Federer 34 godine i jedan mjesec.

Đoković je nanizao sedam polufinala na Grand Slam turnirima.

– Da, to je veliki uspjeh, ali ja sam ovdje došao da osvojim turnir – istaknuo je Đoković. A o meču s Čilićem rekao je:

– To što protiv Čilića imam omjer 13-0 izvjesna je psihološka prednost. No, Marin je upravo na US Openu lani igrao najbolje i osvojio naslov. Poznajemo se jako dobro, često treniramo zajedno, gotovo na svakom većem turniru barem jedanput. Dobri smo prijatelji i iznimno ga cijenim. Opet, s druge strane, znam što me očekuje. Vjerujem da će Čilić nastojati biti agresivan, da će pokušati igrati kao i protiv Federera i Nishikorija lani. I ove godine kad god je bio u nevolji, servirao je as ili servis-viner. Potrudit ću se neutralizirati njegov prvi servis, što mi neće biti nimalo lako.

>> Čilić nakon drame s Tsongom u polufinalu ide na Đokovića!

Komentara 24

GU
General_U
17:29 10.09.2015.

sritno marine.

BP
branko.plavsic
18:53 10.09.2015.

Od hrvata zaista nisam vidjela vecih nacista. Citav svijet postuje i divi se Djokovicu , a vi spominjete cetnike i vrijedjate vrhunskog sportistu. Njegova jedina mana je to sto je SRBIN a vi mrzite sve SRPSKO . Kada je dao pomoc poplavljenim svi su pozdravili on ne djeli ljude na cetnike i ustase nego pomaze svima. Hvala BOGU da sam SRPKINJA , bilo bi me stid da sam HRVATICA. Naprijed NOVACE SRBINE do POBJEDE!!!

HI
Hik
19:02 10.09.2015.

Nema Novak sansi protivu Marina. Thompson bu opet pjeval.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije