Na novoj ATP listi

Marin Čilić prvi put u karijeri bit će ispred Novaka Đokovića

Marin Čilić
Foto: Reuters/Pixsell
1/9
31.08.2017.
u 11:09

U poretku uživo Marin je u ovom trenutku peti. Prvi put u karijeri pretekao je Novaka Đokovića koji je sada skliznuo na šesto mjesto. I peto mjesto, a svakako četvrto, bit će najbolji Čilićev plasman

Pobjedom nad Alexandrom Zverevim Borna Ćorić pomoći će i Marinu Čiliću da s još nekoliko pobjeda pretekne Nijemca i dođe na četvrto mjesto ATP liste.

U poretku uživo Marin je u ovom trenutku peti. Prvi put u karijeri pretekao je Novaka Đokovića koji je sada skliznuo na šesto mjesto. I peto mjesto, a svakako četvrto, bit će najbolji Čilićev plasman.

No vrh ATP liste tako je strukturiran da Marin čak i u slučaju da osvoji turnir (a ždrijeb mu se zbilja otvorio) ne može dalje od četvrtog mjesta. Dakle, Rafael Nadal, Roger Federer i Andy Murray zasad su za njega neuhvatljivi. 

Sam Ćorić ovom pobjedom dolazi na 52. mjesto (+9), a još bliža vrhu je Donna Vekić koju dvije pobjede na US Openu dovode na 45. poziciju (+7). Ona sad prijeti Ani Konjuh da joj preuzme hrvatski tron. Ana je sada, naime, skliznula na 38. mjesto (-15) jer nije obranila lanjski četvrtfinale.  

Komentara 22

KA
kajinx
15:13 31.08.2017.

Teško Noli bez dopinga!

DU
Deleted user
11:46 31.08.2017.

PošteniHrvat ti trebaš pod hitno na Hitnu potražiti neku pomoć,pa crkuti ćeš od takve zavisti. Inače on je iz Hercegovine očito si markirao zemljopis, i zašto bi se stidio korjena. A sa kim se druži to je njegova stvar,treba da se druži sa takvim kao ti,moš misliti.

Avatar daleko
daleko
14:16 31.08.2017.

Marine neka ti je sa srećom a i Borni svaka čast, pobijedio je najvjerovatnije budućeg broja jadan u tenisu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije