US OPEN

Čilić do polufinala s bandažom: Pokazao sam mentalnu snagu

Marin Čilić
Reuters/PIXSELL
09.09.2015.
u 16:07

Iskoristio PETU Naš najbolji tenisač mogao je posao obaviti i ranije, u četvrtom setu je propustio tri meč-lopte a u petom još jednu na svoj servis

U Hrvatskoj je ponoć odavno prošla kad je Marin Čilić napokon podigao ruke i proslavio pobjedu nad Jo-Wilfriedom Tsongom. Iako je posao mogao obaviti i ranije (u četvrtom je setu propustio tri meč-lopte, istina na Tsonginu servisu), trebalo mu je svih pet setova (i četiri sata i dvije minute igre) za konačni trijumf sa 6:4, 6:4, 3:6, 6:7 (3), 6:4.

Čilić: Ponosan sam na sebe

Propustio je Marin i četvrtu meč-loptu na svom servisu u petom setu (napravio je duplu), ali petu nije. Stigao je do 12. pobjede u nizu na US Openu, ušao u polufinale u kojemu će mu suparnik biti bolji iz meča Đoković - Lopez.

Čilić je u prethodnom meču ozlijedio gležanj desne noge, bandažirao ga je, ali je ipak zbog bolova prekinuo posljednji trening. Pomalo se "čuvao" i u meču s Tsongom, ali na kraju je sve dobro završilo.

- Na meč-loptama je on odigrao nekoliko nevjerojatnih poena. Uvjeti za igru su bili teški, bilo je vruće i sparno, ali ponosan sam na sebe jer sam mentalno sve to izdržao - kazao je Čilić

Posljednji Grand Slam sezone zahuktao se i donosi dramatiku koju možda i nismo očekivali. Ispadanje trećeg nositelja Andyja Murraya jedno je od većih iznenađenja, ali i nije toliko ako se zna tko je Britancu stao na put. To je 29-godišnji Južnoafrikanac Kevin Anderson koji u posljednje vrijeme igra odlično (osvojio je turnir u Winston-Salemu). Anderson je pobijedio sa 7:6 (5), 6:3, 6:7 (2), 7:6 (0) i prilično uzdrmao Škota.

- Priliku za pobjedu propustio sam u drugom setu. Pri njegovu vodstvu od 4:1 imao sam 40:0, osjećao sam da se mogu vratiti, da ulazim u pravi ritam, ali ipak sam izgubio taj gem. Odmah potom sam mu oduzeo servis i da sam osvojio šesti gem, možda sam mogao osvojiti drugi set i sve je moglo drugačije završiti - kazao je Murray kojemu je taj poraz očito teško pao. Možda i zato što je značio i kraj sjajnog niza od 18 četvrtfinala zaredom na Grand Slam turnirima.

- Zbog toga sam još više razočaran. Ta konstantnost mi je puno značila, u nju sam uložio godine rada. Jedan od razloga mog poraza je i to što sam imao nekoliko teških mečeva u ranijoj fazi turnira - napomenuo je Murray tek na kraju priznavši da je možda izgubio jer je Anderson bio bolji.

Roger Federer 14. put

- Igrao sam s odličnim igračem, servirao je perfektno - naglasio je.

Pobjedom nad Johnom Isnerom (7:6 (0), 7:6 (6), 7:5) Roger Federer osigurao je rekordni 14. nastup na završnom Mastersu sezone u Londonu. Švicarac se tako pridružio Đokoviću i Murrayu koji su se još prije plasirali za završnicu sezone.

Ulaskom u četvrtfinale US Opena Đoković je pak postao peti tenisač u povijesti prema broju pobjeda na Grand Slam turnirima. On ima 204 pobjede, jednu više od Samprasa. Na prvom mjestu je Federer s 294, drugi je Connors s 233, treći Agassi s 224 a četvrti Lendl s 222.

>> Čilić nakon drame s Tsongom u polufinalu ide na Đokovića!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije