HRVAT U ČETVRTFINALU ROLAND GARROSA

Marin Čilić: Rekao sam sebi 'pometi sve', a Đoković mi je dužan pivo

Marin Čilić igra drugi meč u finalu Davis Cupa protiv drugog igrača svijeta Danila Medvedeva
Sanjin Strukic/PIXSELL
31.05.2022.
u 08:32

- Kada sam dolazio rekao sam sebi ‘pometi sve’. Izgleda jednostavno, ali igraju se mečevi na tri dobivena seta. Zahtjevno je mentalno ostati unutra, pogotovo ja koji igram tenis, koji tražim pripremu s nogama.

Marin Čilić oglasio se nakon senzacionalne pobjede nad Danilom Medvjedevim (6:2, 6:3 i 6:2 za 105 minuta igre) i plasmana u četvrtfinale Roland Garrosa.

- Tanka je nit koja dijeli od potpune kontrole i kad se meč preokrene, imao sam takav slučaj s Danilom prošle godine i dosta često s ostalim top igračima koji u svakom trenutku traže rješenje, pokušat će nešto novo, drugi način igre. Danil je na kraju drugog seta otišao u toalet, da razbije ritam i da se regenerira. Tu sam napravio break koji je bio apsolutno ključan da steknem veliku prednost. Pomoglo mi je baš veliko iskustvo protiv top igrača na Grand Slamovima da ostanem na najvišem nivou, tako sam ostao u igri i odigrao mentalno na najvišem nivou - rekao je Čilić, prenosi Sportklub.

Čilić u Parizu igra sjajno.

- Kada sam dolazio rekao sam sebi ‘pometi sve’. Izgleda jednostavno, ali igraju se mečevi na tri dobivena seta. Zahtjevno je mentalno ostati unutra, pogotovo ja koji igram tenis, koji tražim pripremu s nogama. Ne igram defenzivni tenis, gdje mogu pretrčavati. Za takav tenis je potreban ozbiljan fokus i to je ove godine što mi je fantastično. Ne ide uvijek u pravom smeru, ali zadržavam taj nivo i to mi je najveća dobit.

Čilić je ovom pobjedom pomogao Novaku Đokoviću koji će ostati svjetski broj 1 ako osvoji Roland Garros.

- Neka me Novak počasti kavom ili pivom - kaže Čilić.

>> Pogledajte i što je Luka Modrić rekao za VL nakon osvajanja Lige prvaka

Komentara 1

Avatar Trica
Trica
10:39 31.05.2022.

Bravo Marine , Medvjedeva rasturiti tako , ne može baš svako 💪💪👍👍

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije