MARKO RADAS:

Odmah ćemo napasti Dinamo, pokazati tko je domaćin!

'sport......zagreb.....28.10.2009.   mladina - stadion vinogradara - nogometna utakmica, htrvatski kup, osmina finala, nk vinogradar-nk dinamo/ miroslav slepicka, marko radas photo: Marko Lukunic / VL
Foto: 'Marko Lukunic/ VLM'
19.08.2015.
u 14:45

'U posljednje smo vrijeme, u europskim utakmicama, stalno tako igrali i bilo je dobro. Nema razloga za promjene.'

Nogometaši Skenderbeua posljednjih su se dana pripremali u Draču, a u Elbasan su, kao i dinamovci, stigli u utorak. Na treninzima su uvježbavali sustav 4-3-2-1 i u tom bi se “božićnom drvcu” trebali sučeliti i s Dinamom...

Radas glavni “cinker”

– U posljednje smo vrijeme, u europskim utakmicama, stalno tako igrali i bilo je dobro. Nema razloga za promjene – kaže bivši Dinamov junior Marko Radas (31), srednji branič koji je oslonac obrane Skenderbeua. O ozračju u svlačionici kaže:

– Jedva čekamo utakmicu. Optimisti smo, znamo da je Dinamo jak, ali ni mi nismo bez šanse. Ovo je povijesna utakmica za naš klub, navijači mnogo očekuju i imat ćemo golemu potporu s tribina. Stadion bi mogao biti rasprodan (kapacitet je 12.800 gledatelja, op. a.), a iz Korče će u Elbasan doći oko osam tisuća naših navijača.

Hoćete li na početku, nošeni gromkom potporom s tribina, napasti Dinamo?

– Sigurno hoćemo! Nećemo srljati, ali pokazat ćemo im odmah tko je domaćin – kaže Radas, koji dobro poznaje plave i bio je glavni izvor informacija svom treneru Mirelu Josi.

A Josa je albanskim novinarima ponudio i recept za dobar rezultat protiv hrvatskog prvaka:

– Ne želim vidjeti strah u očima svojih igrača! Moramo igrati agresivno, s točnim dodavanjima, moramo napadati preko bokova. Moji igrači ne smiju griješiti, moraju odigrati svoju najbolju utakmicu, na granici savršenstva! Jer, Dinamo je jak i opasan i znat će kazniti čak i našu najmanju pogrešku.

A Marko Radas ističe da bi dobar rezultat za albanskog prvaka bio i 0:0!

– Ne bih imao ništa protiv remija bez pogodaka. Tada bi se rijeka neizvjesnosti slila u Maksimir i u takvoj bismo situaciji sigurno dobro plivali jer bismo na uzvratu, za razliku od Dinama, bili bez pritiska.

Ipak, teško je vjerovati da vam Dinamov napad neće zabiti gol?

– Znam, svjesni smo da su Zagrepčani najjači u igri prema naprijed, posebno su jaki na bokovima, Pjaca i Soudani svakome mogu napraviti nered. Međutim, stanemo li dovoljno blizu Dinamovim igračima, ne damo li im prostor da se razmašu, tada bismo ih mogli zaustaviti.

Šanse 65-35 za Dinamo

Kako biste realno procijenili šanse za prolaz?

– Dinamo je favorit, ali podcijene li nas plavi, može biti svašta. Kad bih procjenjivao u postocima, rekao bih da je omjer 65:35 za Dinamo. To je objektivan odnos snaga – ističe Radas, dok Sabien Lilaj (26), bivši nogometaš Lokomotive koji sad igra u veznom redu Skenderbeua, poručuje:

– Ovo je naša utakmica života! Dat ćemo sve od sebe, natopit ćemo majice znojem, nadam se da će navijači “poderati glasnice” bodreći nas! Dinamo je jak, ali imam nekakav osjećaj da bi moglo završiti 0:0 ili 1:0 za nas...

>> Zdravka Mamića 'stisnula' leđa zbog Ademija!

>> Travnjak je u vrhunskom stanju, preduvjeti za dobar rezultat su tu

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije