DAMIR MARKOTA Nastavak karijere u španjolskoj Viva Menorci

Markota: Mene su kaznili, a Callowayu oprostili

Foto: Igor Kralj
import
27.10.2008.
u 08:47

Nakon što je mjesec dana bio u kazni, Damir Markota raskida ugovor s Cibonom. Njegov novi klub trebao bi biti španjolski prvoligaš Viva Menorca.

– Moj menadžer i predsjednik Cibone trebali bi se dogovoriti o raskidu ugovora. Kako su oni ti koji su izašli iz ugovora i riješili me se bez milosti, od ostatka ugovora neću odustati. Doduše, oni će me kazniti vjerojatno sa 10 posto.

Bojao sam se za karijeru
Markotu je iz momčadi izbacio trener Perasović jer je svojevoljno napustio trening, a potom s momčadi nije otišao na turnir. Trenerovu odluku podržao je i menadžment kluba kojem Šveđo danas predbacuje.

– Nakon što sam učinio glupost i napustio trening, očekivao sam da će me netko pozvati iz kluba jer sam od njih bio udaljen 100 metara zračne linije. Čekajući sam propustio i let za Rusiju. S druge strane, svaki su dan zvali Callowaya kada je on pobjegao u SAD. Kad se taj igrač vratio, dočekali su ga kao kralja, a mene kao dijete kluba nisu ni nazvali. To me povrijedilo.

Taj iskreni vagabund cijeni trenera Perasovića, ali mu i ponešto zamjera.

– Peras je dobar trener, voli raditi i od mene bi napravio boljeg igrača. Ja ga razumijem, on je tako morao brusiti svoj autoritet pred momčadi. No, još nešto je morao učiniti, a nije. Morao je potjerati i Callowaya. I ja sam mogao izmisliti da mi je baba bolesna, no ja se tako nisam htio izvlačiti. Šteta, i Cibona i ja smo mogli biti bolji.

Markota priznaje da se poslije kazne osjećao nelagodno. Kaže da se pobojao za svoju igračku sudbinu, da nije ni razmišljao o igranju u inozemstvu.

Idem u Španjolsku
– Mislio sam da nikome neću moći objasniti što se to dogodilo, a na koncu sam dobio ponude klubova koji za taj incident nisu ni pitali. Izabrao sam najjaču ligu i klub u kojem igraju dvojica Hrvata, Baždarić i Stojić, čije će mi prisustvo biti dragocjeno – kaže Damir.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije