Olimpijski spust

Mayer uzeo zlato, Innerhofer srebro, Natko zaostao 3.57 sekunde

Natko Zrnčić Dim
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
09.02.2014.
u 09:41

Ivica Kostelić odlučio je propustiti današnju utrku, a Natko Zrnčić-DIm bio je 27. nakon što je stazom prošlo 30 najboljih skijaša

Danas su skijaši vozili prvu disciplinu na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju. Na rasporedu je bio olimpijski spust, a pobijedio je Matthias Mayer.

Najmlađi Austrijanac odskijao je u vremenu 2:06:23 što mu je bilo dovoljno za pobjedu i zlatnu medalju. Na drugom mjestu bio je Christof Innerhofer, koji je zaostao šest stotinki, a treće mjesto zauzeo je Kjetil Jansrud s deset stotinki zaostatka.

Ivica Kostelić odlučio je propustiti današnju utrku, a Natko Zrnčić-DIm bio je 29. od ukupno 50 prijavljenih skijaša. Natko je dobro krenuo, na prvom prolazu kasnio je samo 33 stotinke, na drugom 64, ali na kraju je imao velik zaostatak (3,57 sekundi).

- Bilo je jako teško ući u TOP 15, jer su bili mali zaostaci. Dobro sam krenuo, ali me snaga izdala u donjem dijelu staze. Na gornjem dijelu je bila slabija vidljivost, ali meni nije to bio problem, već nedostatak snage. Dao sam sve od sebe, a ovo mi je bio trening za superkombinaciju. Iznenadio me Mayer koji je pobijedio, iako je bio dobar na treningu. Ali, to su Olimpijske igre, rekao je za HRT Natko Zrnčić-Dim.

Sljedeća utrka na rasporedu je 14. veljače kad se vozi superkombinacija.

Komentara 1

Avatar prava hrvatina_
prava hrvatina_
10:46 09.02.2014.

Natko je odvozal hrabro, direktno i stabilno i hrvatski navijači mogu biti ponosni na njega.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije