ENGLEZI I HRVATI Poveznice između suparnika

McClaren trenirao trojicu Hrvata

19.11.2007.
u 18:18

Hrvati i Englezi bit će u srijedu veliki suparnici, a neki od njih već sljedeći vikend najveći prijatelji na premijerligaškim travnjacima. To se, primjerice, odnosi na stopera Sola Campbella i Niku Kranjčara, suigrače u Portsmouthu, koji sjajno gura ove sezone i lovi europsku poziciju. Niko je glavni kreativac Pompeya, a Sol stup obrane.

Campbell je već legenda engleskog nogometa s čak 72 nastupa za reprezentaciju, a Niko jedan od predvodnika novoga hrvatskoga vala.  
U srijedu će se na Wembleyu sudariti i suigrači iz Machester Cityja, Micah Richards i Vedran Ćorluka. Richards je kao devetnaestogodišnjak bio najmlađi obrambeni igrač u povijesti engleske reprezentacije, a zajedno s Ćorlukom čuva desnu stranu obrane Cityja. 

Mnogo je još poveznica između aktualnoga saziva Engleza i Hrvata. Primjerice, engleski izbornik Steve McClaren trenirao je čak trojicu hrvatskih velikana; Aljošu Asanovića i Igora Štimca u Derby Countyju, te Alena Bokšića u Middlesbroughu. Peter Crouch počeo je uspon u sezoni 2000./2001. u dresu Portsmoutha kada je u njemu igrao Robert Prosinečki. Upravo je Žuti proslavio Petera svojim centaršutevima. 

Naš izbornik Slaven Bilić prijatelj je s Frankom Lampardom iz dana dok je igrao u londonskom West Hamu, a kasnije su ga na Upton Parku upoznali Igor Štimac i Davor Šuker. S njim i s Joeom Coleom prijatelj je i naš bivši reprezentativac Mario Stanić, koji je s dvojicom Engleza dijelio svlačionicu u Chelsei. Steven Gerrard bio je pet godina kapetan Igoru Bišćanu u Liverpoolu, a David Beckham sprijateljio se u Los Angelesu s kanadskim Hrvatom Antom Jažićem.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije