Među najpopularnijima

Medveščak 13. najgledaniji klub ove sezone u Europi

Medveščak Olimpija (1)
Jurica Galoić/Pixsell
15.03.2011.
u 13:40

Medveščak je među najpopularnijim hokejskim klubovima u Europi. Zagrebačka je momčad ove sezone 13. najgledaniji hokejski klub s prosjekom od 7837 gledatelja po utakmici

Ovaj je podatak objavio Međunarodni savez hokeja na ledu (IIHF), a Medveščak je u drugoj sezoni igranja u EBEL-u napravio skok od čak 22 mjesta na ljestvici gledanosti. Lani su medvjedi bili na 35. mjestu.

Ledena je dvorana uglavnom rasprodana, a skoku na ljestvici pridonijela je i činjenica da je četiri utakmice u zagrebačkoj Areni gledalo više od 60.000 ljudi. Ove je sezone popunjenost dvorane kad su igrali medvjedi bila čak 98,6 posto po utakmici, čime je na petom mjestu u Europi.

Ponajviše zahvaljujući Medveščaku porasla je gledanost u EBEL-u, a ove je sezone s prosječnih 3504 gledatelja po utakmici bila sedma najgledanija hokejska liga u Europi, ispred slovačke, norveške, francuske i poljske lige.

Najgledaniji hokejski klub u Europi deseti put zaredom je švicarski Bern s 15.856 gledatelja po utakmici, a slijede Eisbaeren iz Berlina (13.946) i Dynamo iz Minska (10.538).

Ključne riječi

Komentara 1

HO
hotfishlake
23:51 15.03.2011.

mozda da mamic pokusa dat igracima palice i klizaljke, ocito to privlaci publiku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije