PRETPOSLJEDNJE KOLO

Medveščak izgubio u Pragu, ali osvojio vrijedan bod

Mark Dekanich (1)
02.03.2014.
u 19:52

Ukoliko žele zadržati to mjesto, medvjedi će u zadnjem kolu morati pobijediti kod Slovana u Bratislavi jer njihov kiks će čekati moskovski CSKA, koji je samo bod iza njih.

Hokejaši Medveščaka su u pretposljednjoj utakmici regularnog dijela KHL-a izgubili na gostovanju kod Leva u Pragu 1:2 (1:1,0:0,0:0,0:1), ali su osvojili vrijedan bod.

Medvjedi su poveli u 12. minuti kada je Jessiman pucao, a golman Leva odbio točno pred Ryana, koji pogađa za 1:0. Vodstvo Medveščaka nije trajalo dugo, domaćin je izjednačio već u 15. minuti kada je mrežu Dekanicha pogodio Jiri Novotny.

U drugoj i trećoj trećini golova nije bilo, a medvjedi to ponajviše mogu zahvaliti fenomenalnom Marku Dekanichu, koji je u regularnom dijelu utakmice obranio 43 obrane.

Ipak, u produžetku ni Dekanich više nije mogao spasiti. Nakon dvije minute igre za pobjedu Leva zabio je Martin Thornberg.

Iako je izgubio Medveščak je osvojio bod, koji im je uoči zadnjeg kola donio šesto mjesto Zapada sa 89 bodova. Ukoliko žele zadržati to mjesto, medvjedi će u zadnjem kolu morati pobijediti kod Slovana u Bratislavi jer njihov kiks će čekati moskovski CSKA, koji je samo bod iza njih.

>> Cheechoo: Gagarinov kup je naš cilj

Ključne riječi

Komentara 1

FU
FULL
20:13 02.03.2014.

Odlična utakmica koja je pokazala da se možemo nositi s njima bez problema. Jer nisu "sunce" ni oni i te kako su i oni griješili od dodavanja do paka koji im je bježao ispod palice. Bez obzira na 43 udarca ni jedan nije bio kritičan za pogodak, pojačana njihova grubost neka nas ne brine jer je to samo pokazivanje njihovih "mišića" i uvod u ono što možemo očekivati u susretima protiv njih. Nadam se, da je Jessiman u redu s klavikulom?, vidim da se tamo držao rukom poslije nasrtaja na bandu, bitno je, da smo svi zdravi. Da su Bjorkstradove "oči" bile realizirane u početku 3/3 rezultat i 3 boda bi bile u našem džepu, to je i te kako bitno zbog toga jer u našim međusobnim dvobojima (najvjerojatnije DA) svaka izgledna situacija za gol mora biti realizirana, samo na taj način se može Lev proći i jasno uz presing u njihovoj trećini ( koji smo večeras i pokazali protiv njih bez problema, 1/3) i na igrače-to tek mora biti čvrsto! Dex je večeras dobio samopouzdanje, koje će biti od presudne važnosti! Idemo po 3 boda protiv Slovana, to se može proći bez problema i "turneja" je prošla po "računu". Rigu, još uvijek ne mogu "zgutati".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije