'NEMA PANIKE'

Medveščak KHL sezonu otvorio porazom 2:5 u Bratislavi

Medveščak
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
04.09.2014.
u 21:42

- Dobili smo tri gola s igračem manje, jedan s igračem više. Znači, primili smo samo jedan u punim snagama - našalio se Weber.

Hokejaši Medveščaka porazom su započeli svoju drugu KHL sezonu, u Bratislavi je bolji od medvjeda bio Slovan sa 5:2 (2:0, 1:1, 2:1). Medvjede je poraza koštao lošiji ulazak u utakmicu. Prvo je u 7. minuti vodstvo donio Nagy, a isti igrač zabio je za 2:0 četiri minute kasnije, i to kada je Slovan imao igrača manje na ledu. U 27. minuti medvjedi su zabili prvi ovosezonski gol, strijelac je bio Anderson, no samo dvije minute kasnije Seršen je opet povisio na dva razlike.

U posljednjoj trećini medvjedi su stisnuli domaćine, a već u 41. minuti St. Pierre je smanjio na 3:2. Imali su medvjedi u 45. čak dva igrača više, no nisu uspjeli zabiti. Bio je to i prijelomni trenutak, jer Slovan je u 57. minuti zabio za 4:2, a u 58. prazan gol pogodio je opet Nagy.

- Dobili smo tri gola s igračem manje, jedan s igračem više. Znači, primili smo samo jedan u punim snagama – našalio se trener Medveščaka Chuck Weber, a onda u ozbiljnijem tonu nastavio:

- Tijekom cijele utakmice stvarali smo šanse, no nismo ih iskoristili. Zadovoljan sam borbenošću. Bilo je užasno puno isključenja, no ponosan sam da dečki nisu reagirali na suce, da nisu izgubili kompas.

Strijelac za Medveščak ST. Pierre je pak dodao:

- Nema panike, uspjeli smo se vratiti nakon 0:2, igrali smo dobro u nekim dijelovima utakmice. Puno je novih igrača u momčadi, još se prilagođavamo na KHL. Nikada u životu nisam igrao utakmicu s ovoliko isključenja, teško se nama Amerikancima koji igramo na tijelo prilagoditi na takav kriterij.

Jučer je odigrano još devet utakmica, a nama najzanimljiva je pobjeda Minska kod Jokerita (5:4). Junak je s tri gola bio Cheechoo, a po jedan su zabili također bivši medvjedi Ellison i Linglet. Ustvari, svih 13 bodova Minska na utakmici ostvarili su medvjedi! Šteta što zagrebački klub nije imao novca zadržati ih u momčadi.

SLOVAN – MEDVEŠČAK 5:2

BRATISLAVA – Slovnaft Arena. Gledatelja 10000. Suci: Belov, Rogačjov, Zakarenkov i Sadovnikov.

STRIJELCI: 1:0 Nagy (7, Nedorost, igrač više), 2:0 Nagy (11, Bartovič, igrač manje), 2:1 Anderson (Haydar, 27), 3:1 Seršen (29, Jeglič, igrač više), 3:2 St. Pierre (41, Pelettier, Carle, igrač više), 4:2 Hudaček (57, Netik, igrač više), 5:2 Nagy (58, Vondrka)

SLOVAN: Backlund (21 obrana), Januš, Luža, Sigalet, Baranka, Seršen, Jeglič, Nedorost, Murley, Tičar, Nagy, Surovy, Mihalik, Bartovič, White, Netik, Vondrka, Ölvecky, Hudaček, Brejčak, Starosta.

MEDVEŠČAK: Dekanich (27 obrana), Brust, Popovic, Thomas, Krog, Glumac, Murray, Pelletier, Haydar, Rodman, Martinović, Hutchinson, Hedden, Anderson, Flood, Bjorkstrand, Carle, Stewart, Morrisonn, St. Pierre.

ISKLJUČENJA: Slovan 34 minuta, Medveščak 30 minuta

TREĆINE: 2:0, 1:1, 2:1

>> Najsiromašniji smo, ali opet ćemo u doigravanje!

Ključne riječi

Komentara 2

FU
FULL
23:47 04.09.2014.

Suci su isključenjima ubili hokej, tako da ga praktično nije ni bilo. Naš najveći problem u početku će biti veće plohe trećina gdje se ne snalazimo za sad i individualni rad na kontroli paka i točnim proigravanjima u kolektivu. S novim pravilima u plavim linijama (njihovim pomicanjem prema sredini) dolazi do bržeg klizanja i osvajanja protivničke trećine i pokazuje se potreba za "trećim bekom" zbog kompleksnije situacije održavanja plave linije (pogotovo na većem ledu) a napadačima stvara nove pogodnosti za lakšim postizanjem pogotka. Tko se tu bolje snađe taj će biti pobjednik i osvajač Gagrinovog pehara ove godine. Jaki individualci u jakom kolektivu doći će na svoje i bit će lijepih akcija i golova za pamćenje. Ako suci ostanu kod istih kriterija kao večeras u cijeloj sezoni, "ubit" će cijelu sezonu KHL-a, jer ovakvo suđenje je "smijurija" i tu se mora naglo napraviti rez jer vodi u "balet od hokeja", a to hokej ipak nije. Ne podržavam grubost i namjerne ozljede igrača ali ovaj večerašnji prikaz je antipropaganda hokeja. Prema tome, g.Medvjedjev razmislite dobro!!

JA
james49
09:41 06.09.2014.

Naprijed medeki. Ne se dajte!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije