Lakši suparnik

Medveščak pobijedio Slovan i u doigravanju igra protiv Leva!

Medveščak
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
04.03.2014.
u 21:26

U posljednjem kolu regularnog dijela sezone pobijedili su Slovan 3:2 i osigurali šestu poziciju Zapadne konferencije

Hokejaši CSKA u poslijepodnevnim su satima pobijedili Dinamo iz Minska 3:0, što je značilo da Medveščak, ukoliko želi lakši ždrijeb u doigravanju, mora slaviti u Bratislavi protiv Slovana i to u regularnom vremenu. A to im je i pošlo za rukom!

U posljednjem kolu prvog dijela sezone pobijedili su Slovan 3:2 i osigurali šestu poziciju Zapadne konferencije.

Slovan je bolje otvorio susret i već u sedmoj minuti poveo, strijelac je bio Dano. S tim rezultatom završila je prva trećina, a onda su Glumac i Foster preokrenuli rezultat. Pred kraj druge trećine Bartovic je sve vratio na početak, izjednačio je rezultat. U prvoj minuti posljednje dionice susreta Murley je postigao pobjedonosni pogodak.

Medvjedi će tako u doigravanju igrati protiv praškog Leva, a izbjegli su SKA iz St. Petersburga. Prve dvije utakmice doigravanja igraju se u Pragu 7. i 8. ožujka, a 10. i 11. ožujka igraju se utakmice u Ledenoj dvorani.

Četvrtfinale Zapada igra se na četiri pobjede.

Ključne riječi

Komentara 4

DI
dinko
08:27 05.03.2014.

Sramota je da se ti griješ na Ruski plin, radije se smrzavaj!

KE
kekinjo
10:15 05.03.2014.

antuntun55, a drugi nadimak- Bleso

FU
FULL
11:52 05.03.2014.

Utakmica koja je morala proteći u razigravanju svih linija, bila je nepotrebno opterećena s Brust-ovim "ispadima" koji su doveli do isključenja i disharmonije igre. Umjesto da se utakmica iskoristi u jači trening opet se potrošilo vrijeme a to je bilo potrebno zbog Leva i Slovan je bio idealan protivnik kako s igračima tako i s sustavom igre za takvo nešto. Klizali smo u svim pravcima (pasivno)ali nikako kod posjedovanja paka odigrati suvislo među razigravanje, individualno probijanje plave linije, opet nepotrebno (čak trojica) "hrvanje" na bandi i ostavljanje "šupljine" iza sebe jer bekovi stoje previše daleko i stvara se prostor za brze kontre i pritisak na Brusta , takav pristup ako nas Lev prisili na igru (s namjerom) će biti kažnjen pogotkom jer nemamo brze klizače u povratku. Istina je, da je utakmica bila psihičko opterećenje osvajanjem tri sigurna boda i baš zbog toga moralo se pristupiti hladnih glava; dobro je kad se sve pozitivno završi, pogotovo s trećim golom koji je pao u pravo vrijeme s uvertirom velike šupljine u Slovanovoj obrani i Murleyeve prisebnosti. Idemo Levu, Brusta bi opet stavio na gol zbog njegove snage i to zbog toga, što će biti strahoviti neposredni pritisak za postizanje gola iz blizine (krša i loma će biti na pretek) i u tom bi Dex mogao ostati povrijeđen, a Brust mora ostati hladne glave. Bekovi su nam dobri, a i vrijeme dolazi za Cheechoo što potvrđuje s dva asista, kao i Linglet, Vesce i ostali. Sastav koji je igrao protiv Slovana je trenutno najjača 20-tica. Pošto su dva dana odmora, moglo bi se lako dogoditi u prvoj utakmici protiv Leva i pobjeda, za drugu sam siguran u produžetak; sve to opet ovisi i o događanju na ledu u kom pravcu će teći. Čestitka za plasman, sad počinje pokazivanje cijene rada kroz godinu. Hrabro, razborito i prisebno jer to možete!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije