HRVATSKI PAR

Mektić i Pavić postigli pobjedu, a potom primili trofej

Svečani doček hrvatskih zlatnih i srebrenih tenisača iz Tokija
Luka Stanzl/PIXSELL
15.11.2021.
u 16:00

To je bio odličan uvod za ono što je uslijedilo nakon meča u dvorani Pala Alpitour, Nikola i Mate primili su svoj trofej kao par koji će godinu završiti na prvom mjestu

Nikola Mektić i Mate Pavić odlično su otvorili svoj nastup na završnom Mastersu osam najboljih parova koji se ove godine održava u Torinu. U prvom kolu svoje Zelene skupine sa 6:4, 6:4 nadjačali su Nijemca Kevina Krawietza i Rumunja Horiju Tecaua. Našem su dvojcu za uspjeh bila dovoljna dva breaka, u prvoj su dionici servis suparnicima oduzeli u prvom, a u drugoj u petom gemu.

A koliko su Nikola i Mate bili uvjerljivi, pokazuje i podatak da Krawietz i Tecau tijekom susreta nisu stigli niti do jedne lopte za obrat. Naši su, s druge strane, pogodili 11 asova uz čak 77 posto pogođenog prvog servisa, a iskoristili su dvije od sedam break-lopti.

To je bio odličan uvod za ono što je uslijedilo nakon meča u dvorani Pala Alpitour, Nikola i Mate primili su svoj trofej kao par koji će godinu završiti na prvom mjestu.

– Jako smo sretni zbog ovog trofeja. Meni je to treći put da sam dio najbolje kombinacije, Nikoli prvi put, a posebno nam je obojici drago da su prvi put dvojica Hrvata dobila ovakvo priznanje na kraju godine. Hvala našim timovima, trenerima, djevojkama, svima. Hvala i gledateljima ovdje, nadam se da će uživati u dobrom tenisu ovaj tjedan – kazao je Pavić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije