USUSRET ČETVRTFINALU

Mektiću i Paviću prilika učiniti što nijedan Hrvat prije nije uspio

06.07.2021.
u 16:30

Za polufinale Wimbledona borit će se protiv Poljaka Kubota i Brazilca Mela.

Iako teže od očekivanoga, Nikola Mektić i Mate Pavić pobijedili su u “balkanskom derbiju” trećeg kola turnira parova u Wimbledonu Hrvata iz BiH Ljubušaka Tomislava Brkića i Srbina Nikolu Ćaćića sa 6:2, 3:6, 7:6 (3), 6:4 (od trećeg kola u Wimbledonu se igra na tri dobivena seta). Ulazak u četvrtfinale lijep je uspjeh naše kombinacije, ovom su pobjedom zacementirali prvo (Pavić) i drugo mjesto (Mektić) na ATP listi igrača parova, a kao kombinacija praktično su osigurali nastup na završnom Mastersu osam najboljih parova koji će se ove godine održati u Torinu.

Za polufinale Wimbledona borit će se protiv Poljaka Kubota i Brazilca Mela, osmih nositelja koji su u prethodnoj rundi bili pošteđeni napora jer su im Britanac Glasspool i Finac Heliovaara predali bez borbe.

Dosad još nitko od hrvatskih tenisača nije osvojio Wimbledon u parovima, Mate Pavić je 2017., u paru s Austrijancem Marachom igrao u finalu, njih dvojica poražena su upravo od Kubota i Mela. Prava je prilika da naši uzvrate za taj Matin poraz.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije