PRIPREME ZA TOKIO

Mihaljević blizu cilja: 'Još nedostaje šest centimetara do magična 22 metra'

Athletics - 2021 European Indoor Athletics Championships
LUKASZ SZELAG/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
07.06.2021.
u 10:40

- Konkurencija će biti nešto jača nego u Dohi. Amerikanci opet ne dolaze jer se spremaju za svoje trialse.

Filip Mihaljević jako će dobro upamtiti Karlovac. Naime, jučer je na Prvenstvu Hrvatske pobijedio u bacanju kugle s hicem 21,94 metra, što je novi rekord Hrvatske. Nedostajalo je samo šest centimetara do magična 22 metra što je san svakog kuglača. Popravio je svoj rekord iz 2019. godine za deset centimetara.

– Zadovoljan sam, kako neću biti. Hitac je bio dobar, ali osjećam da mogu još bolje. Jesam li očekivao ovako dugačak hitac? Pa jesam. Vidjelo se na mitingu Dijamantne lige da mogu puno više od 21,57 metara – istaknuo je Mihaljević.

Besmislica u Dijamantnoj ligi

Je li moglo već u Karlovcu preko 22 metra?

– Hitac od 22 metra jedan je dugačak proces koji kod mene još traje. Polako. Doći će i taj hitac. Vjerujem ove sezone. Gdje i kada, ne znam. Moram biti strpljiv – istaknuo je Filip.

Ritam je dosta naporan, već u četvrtak je miting Dijamantne lige u Rimu?

– Konkurencija će biti nešto jača nego u Dohi. Amerikanci opet ne dolaze jer se spremaju za svoje trialse. I dalje se privikavam na novo pravilo koje kaže da prva tri nakon pet serija imaju još jedan pokušaj, a ostali su završili. No u toj šestoj seriji za plasman se računa samo taj hitac. Dakle, mogu u prvoj seriji baciti preko 22 metra, u zadnjoj 20 metara i biti treći. Što reći nego da je to besmislica koju nitko ne razumije. Svi smo jako razočarani tim pravilom, ali tko nas pita – istaknuo je Mihaljević.

Nakon Rima slijedi odmor?

– Da, dvadesetak dana. Taman da u miru popratim utakmice naše nogometne reprezentacije na Europskom prvenstvu. Slijede potom dva jaka mitinga u Poljskoj i Mađarskoj, a u Japan putujem 17. srpnja – zaključio je Filip.

S posuđenom motkom...

Elija Valentić popravila je svoj državni rekord u skoku s motkom za jedan centimetar. Sada iznosi 4,26 metara.

– Nastupila sam s posuđenom motkom koju mi je ustupila trenerica Ivona Jerković. Moje motke ostale su u Njemačkoj. Sljedeće natjecanje bit će mi Kup Europe pa Prvenstvo Balkana. Naravno, ako mi to obaveze na poslu budu dozvolile. Već sam potrošila dosta godišnjeg odmora – istaknula je Elija.

Osim spomenutih rekorda bilo je još puno kvalitetnih i zanimljivih natjecanja i puno osobnih rekorda. U muškoj konkurenciji na 100 m pobijedio je Zvonimir Ivašković s 10,67, odnosno dvije stotinke ispred drugoplasiranog Alena Kolara. Na 400 m Mateo Ružić je bio prvi sa 47,41 ispred Marka Oreškovića sa 47,77). Dino Bošnjak ostvario je dvostruku pobjedu i to na 1500 m sa 3:54,31 i na 3000 m sa 8:35,34. Na 110 m prepone slavio je desetobojac Fran Bonifačić sa 14,77, u skoku u dalj bila je također velika borba, a na kraju je slavio Marko Čeko sa 7,57 m, a samo centimetar manje skočio je Filip Pravdica na drugom mjestu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije