U društvu Mesija, özila...

Milan Badelj drugi najbolji defenzivni veznjak svijeta!

Milan Badelj
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/7
23.12.2015.
u 08:45

Po pozicijama to izgleda ovako: najbolji vratar je Manuel Neuer, stoper Thiago Silva, bočni igrač Dani Alves, defenzivni veznjak Ilkay Gündogan, centralni veznjak Santi Cazorla, ofenzivni veznjak Mesut Özil, dok je najbolji napadač Lionel Messi.

Međunarodni centar za sportske studije (CIES) proveo je istraživanje i usporedio statistike igrača, a po tome je ispalo da je hrvatski nogometaš Milan Badelj drugi najbolji defenzivni veznjak svijeta!

Istraživanje je provedeno tako da su se koristile Optine statistike, a uvjet je bio da igrač ima odigranih barem 25 utakmica u najjačim ligama odnosno 2,250 minuta. Pa je tako ispalo da je ispred našeg Badelja samo Ilkay Gündogan iz Borussije Dortmund.

Po pozicijama to izgleda ovako: najbolji vratar je Manuel Neuer, stoper Thiago Silva, bočni igrač Dani Alves, defenzivni veznjak Ilkay Gündogan, centralni veznjak Santi Cazorla, ofenzivni veznjak Mesut Özil, dok je najbolji napadač Lionel Messi.

Izabrana je i idealna momčad po statistikama:

Neuer, Alves, Silva, Chiellini, Monreal, Gündogan, Cazorla, Özil, De Bruyne, Hazard, Messi.

>>Pogledajte golove Mandže, Kalinića i Perice, asistencije Modrića, Kove, Perišića...

Komentara 5

Avatar nula
nula
11:51 23.12.2015.

Ne znam da li je toliko visoko ali je jako dobar na toj poziciji. Bravo Badelj .

Avatar babas
babas
12:14 23.12.2015.

Bravo Badelj,fantastična statistika u jednoj od najjačih liga svijeta. Tek sada se vidi kakvu glupost je napravio Niko Kovač kada je u Brazilu ignorirao Badelja i trošio Rakitića na defanzivnom veznom.

DU
Deleted user
13:51 23.12.2015.

Gledao sam ga par utakmica u zadnje vrijeme... odigrao je perfektno... čak štoviše po meni skoro svaki put igrač utakmice. Dirigira sredinom laganini, a svaka mu lopta oči ima...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije