Spektakl u Ptičjem gnijezdu

Milan uzeo prvi trofej sezone, Kinezi trljaju ruke zbog zarade

'Football team players of AC Milan celebrate with the trophy after winning the Italian Super Cup 2011 match against Inter Milan at China\'s National Stadium, known as Bird\'s Nest, in Beijing on Augus
'Franko Lee'
06.08.2011.
u 16:09

U talijanskom Superkupu igranom na raasprodanom pekinškom stadionu Ptičje gnijezdo, pred 90.000 gledatelja Milan je došao do prvoga trofeja sezone

U 275. utakmici u povijesti dva milanska kluba, Derbi della Madonnina pripao je 108. put Milanu nakon što je pobijedio gradskog rivala Intera 2:1.

U zadnja tri Superkupa koja su igrana neparnih godina, trofej je odnio osvajač Kupa, u ovom slučaju Inter. Nizozemac Wesley Sneijder zabio je u 22. minuti fantastičan pogodak iz slobodnog udarca kojim je crno-plave doveo u vodstvo i činilo se kako će ta mini-tradicija biti nastavljena.

Ipak, u drugom poluvremenu bolju je igru Milana u pogodak za izjednačenje pretvorio Zlatan Ibrahimović u 60. minuti, a potpuni preokret donio je Kevin Prince-Boateng samo devet minuta kasnije. Samuelu Eto’u je zbog zaleđa poništen pogodak za 2:2 u zadnjoj minuti sudačke nadoknade.

 

No, nakon superkupa u Pekingu neće ruke trljati samo Inter koji će prodajom Sneijdera u Manchester City za 36 milijuna eura, zaraditi 21 milijun eura na Nizozemcu, nego i kineski organizatori. Telekomunikacijska tvrtka Huawei te tekstilna tvrtka Tries Group platili su oko dva milijuna eura za sponzorstvo, a tu je i rasprodan stadion (90.000 gledatelja) s cijenama ulaznica od 100 do 400 eura što je dodatnih 15-ak milijuna eura!

Komentara 1

AN
Andreeejjj
16:57 06.08.2011.

IBRAKADABRA je još uvjek najjjjjboljiiiiiii!!!! Bravoooo kraljuuuuuuuuuu...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije