DINAMO

Mitu se ispričao

10.08.2003.
u 00:00

Nikola Jurčević u Kijevu će vjerojatno zaigrati s Da Silvom i Zahorom u napadu

ZAGREB - Dinamov trening počeo je velikim pljeskom. Igrači su na Hitrec-Kacijanu stali u krug, Dumitru Mitu istupio je i rekao:

- Dečki, žao mi je zbog one pogreške. Nadam se da ćete mi oprostiti. I"m sorry - skrušeno je rekao Rumunj. Mitu se nada da će i klupska kazna stoga biti blaža. Trener Nikola Jurčević prokomentirao je potez svog igrača:

- Isprika je prihvaćena. Svjestan je kakvu je glupost napravio. Isprika je vrlo dobar potez.

Mitua prati peh

Inače, Mitua nesreća prati u serijama. Naime, u petak je s obitelji bio na Sljemenu. Sinčić se igrao malo žešće s drvenim stolom, čaša se razbila na tlu, a komadić stakla zabio se Dinamovom napadaču u venu gornjeg dijela stopala. Nastao je pravi krvoskok! Srećom, konobar je bio priseban, a pomogla je čak i gorska služba spašavanja. Mitu je zato vježbao samo u teretani, a loptu će moći udarati već u ponedjeljak. No, ciparski sudac nagradio ga je duljom stankom, pa brbljavi Mitu ionako nije u kombinacijama za Kijev.

Inače, Rumunj nema sreće niti s - horoskopom.

- Tek dan poslije utakmice pročitao sam horoskop od srijede u kojem mi je pisalo da pripazim na nervozu i jezik. I eto što mi se dogodilo!

Sretni zbog Inkera

Osim Mitua, manji problem sa zdravljem ima i Jasmin Agić, koji je ranije napustio trening zbog umora butnog mišića, a Mladen Bartolović trenirat će danas u 10 sati.

- Ako Bartolović ne bude u punom pogonu, postoji mogućnost da u napadu zaigraju Da Silva i Zahora iako razmišljam i o tome da Da Silva igra sam u vršku napada, a da iza njega budu dvije polušpice. No, Hrvoje Štrok još uvijek nije spreman za ubitačnih 90 minuta u Kijevu - rekao je poslije treninga Nikola Jurčević, koji je jučerašnji dan iskoristio za gledanje kaseta s utakmicama ukrajinskog prvaka.

- Dobili smo jednu kasetu, a očekujem da stigne još jedna kako bih se upoznao s mogućnostima svih igrača kijevskog Dinama. Za sada samo znam da igraju pomalo neuobičajen sustav 4-3-2-1 - zaključio je Jura.

Modri na put odlaze u ponedjeljak u 8 sati ujutro za Ljubljanu, odakle u 11.20 sati polijeće zrakoplov u Kijev. Prva utakmica trećeg kola Lige prvaka igra se u utorak u 19 sati po hrvatskom vremenu.

Naravno, jučerašnji trening bio je vrlo živahan. Nije bilo čovjeka u Maksimiru kojeg nije obradovala senzacionalna 4:1 pobjeda Inkera nad Hajdukom.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije