Otvorio dušu

Mladen Petrić: Bilić me razočarao...

'rakitic11_stp_spo_190512'
Foto: ''
1/3
23.05.2012.
u 07:30

– Do objave popisa nije me nazvao pola godine, ali nadao sam se. Za mene ima mjesta u sastavu – kaže hrvatski napadač.

Nakon što je mjesecima odbijao intervjue za hrvatske medije, Mladen Petrić otvorio je dušu ekskluzivno za Večernji list. Razgovor smo vodili u švicarskom mjestu Möhlinu, nedaleko od Basela. Stigao je na poziv Ivana Rakitića da zajedno s njegovim prijateljima, bivšim i sadašnjim nogometnim zvijezdama, odmjeri snage protiv novog amaterskog švicarskog drugoligaša NK Pajde. U pobjedi momčadi Rakitić & Friends od 6:2 Petrić je bio strijelac zajedno s Klasnićem, Josipom Drmićem te trostrukim strijelcem i nesuđenim hrvatskim reprezentativcem Marijem Gavranovićem.

 - Raketa i ja imamo jako dobar, prijateljski odnos. I napravio je veliku stvar za svoj klub koji vode njegov brat i otac (Rakitićev otac Luka je predsjednik a brat Dejan trener i igrač, nap. a.). Veliki je uspjeh da jedan hrvatski klub igra u drugoj švicarskoj ligi.

 U Švicarskoj ste sada na odmoru?

- Da, s obitelji, lijepo nam je.

Kakav je bio odlazak iz Hamburga i HSV-a?

- Oproštaj s Hamburgom i navijačima bio je jako lijep, u posljednjoj utakmici u Hamburgu priredili su mi nezaboravan spektakl.

Gdje nastavljate karijeru?

- Sa suprugom ću vidjeti koje su najbolje ponude za moju obitelj.

Švicarski mediji spominjali su vašu želju za povratkom u Švicarsku, a u igri je i kijevski Dinamo.

- U Švicarsku se još kao igrač neću vratiti, a supruga bi najradije negdje gdje ima puno sunca, gdje je toplije. Imam ponudu i iz Grčke, ali zasad nije u prvom planu. Kao i iz Italije i Španjolske, ali i iz Francuske i Engleske. Kod Rakitića u Sevillu? Ne, veće su šanse da igramo jedan protiv drugoga.

Mnogi misle da ste u Njemačkoj igrački mogli dati više.

- Ne bih se složio da u Njemačkoj nisam dao dosta, iako čovjek uvijek može više. Prve dvije godine bile su jako dobre, zabio sam oko 50 golova, što sigurno ne može biti loše. Nakon toga bilo je teže igrati u klubu koji je doživljavao česte igračke promjene. Pogotovu mislim na ovu zadnju sezonu kada je HSV prodao dosta starijih i iskusnijih igrača. Doveli su nam mnoge mlade igrače među kojima i ove iz Chelsea, kojima je trebalo puno vremena da se naviknu na Bundesligu. Meni je kao napadaču bilo iznimno teško u takvom sastavu. Nisu se stvarale prilike niti sam dobivao dovoljno kvalitetnih lopta za gol.

Kakve šanse dajete Hrvatskoj na Euru?

- Prva će utakmica biti najteža, jer moramo pobijediti.

Što bi nam trebalo za prolaz?

- Da se mnoge stvari poklope. Prije svega da naši ključni igrači budu u dobroj formi i da svi daju sve od sebe.

S kim od igrača iz reprezentacije se često čujete?

- Čujem se redovito s Rakitićem, Perišićem, Klasnićem...

Klasnić, kao ni vi, nije pozvan.

- Nije, ali reprezentacija ne bi bila ništa slabija da smo i nas dvojica u sastavu.

Mnogima je čudno da niste pozvani na pripreme. Svojim pogocima Biliću ste donijeli mnoge pobjede koje su ga proslavile.

- Ne znam i teško mi je bilo što komentirati. To što su mnogi ljudi očekivali, očekivao sam i ja. Mogu reći da sam iznenađen i razočaran što nisam pozvan.

Je li vam Bilić što zamjerio, jeste li imali kakvih sukoba s njim?

- Ne, nikada ni najmanji sukob.

Kad ste se zadnji put čuli s izbornikom?

- Neposredno prije nego što je objavio popis igrača za EP. Tada mi je rekao da neću ići.

Jeste li očekivali takav rasplet?

- Budući da me prije toga nije zvao pola godine, slutio sam da me sada neće pozvati, no ne mogu reći da se nisam nadao da ću biti barem na širem popisu igrača za EP.

 

Komentara 24

ČA
čaratan
08:21 23.05.2012.

E moj Mladene,mozda je tebe Bilic razocarao,ali ti iskreno igrama vec odavno ne pokazujes ni mali dio raskosnog talenta kojeg imas.Usudim se napisat da si u nogometnom smislu najpotpuniji igrac kojeg je Hrvatska odavno imala.Fantastican udarac,odlicnu igru glavom,dodavanje,centarsut strasan.Zasto se se to definitivno premalo vidjelo i u dresu HSV,a jos manje u dresu reprezentacije,meni je nepoznanica i to velika.Iskreno mi je zao sta nisi u roosteru reprezentacije,ali ruku na srce ovaj put nisi ni zasluzio.Bez obzira za mene osobno Mladen Petric ostaje potencijalni reprezentativac,koji MORA biti u reprezentaciji,normalno kad je u pravoj formi.Neizostavan...

MD
mara-danda
08:37 23.05.2012.

petric vrhunski igrac..samo se ne uklapa u planove mucavog mafijasa...igrace mu kranjcar koji je totalno aut..sve govori da ce reprezentacija na ep biti probusena kanta...

DJ
djenifa
14:08 23.05.2012.

http://www.powerplaymanager.com/r802803/ Igram jednu odličnu online igru i stvarno uživam u njoj. Vodiš svoju momčad i igraš protiv drugih igrača iz cijelog svijeta. Pridruži se, nećeš zažaliti! Trenutno u ponudi nogomet i hokej, uskoro i rukomet! Od 10.05. Menađer je uu potpunosti redizajniran! Dođi i uvjeri se, najbolji besplatni menađer na internetu! http://www.powerplaymanager.com/r802803/

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije