SVJETSKO PRVENSTVO

Mladi boćari u Nici osvojili pet 
odličja

Boćanje
VL
28.09.2009.
u 14:47

Hrvatski boćarski reprezentativci do 18 i 23 godine sa Svjetskog prvenstva u Nici vratili su se s čak pet odličja! U konkurenciji do 18 godina Leo Brnić (Benčić Vargon) postao je svjetski prvak u brzinskom izbijanju te je osvojio broncu u štafeti s Marinom Milićevićem (Benčić Vargon).

Dosta muke za zlato
Ante Grančić (Zrinjevac) osvojio je srebro u kategoriji do 23 godine u pojedinačnom, Marko Beaković (Trio Buzet) broncu u bližanju i izbijanju u krug te srebro u paru s Goranom Percanom (Benčić Vargon).

Time su hrvatski boćari još jednom dokazali da su u vrhu svjetskog boćanja i jedni od najtrofejnijih sportaša u Hrvatskoj. Leo Brnić morao se dosta pomučiti za zlato, jer nakon čak dva kruga izbijanja, oba puta bilo je neodlučeno, ali je ukupno Brnić na cijelom natjecanju pogodio 125 boća, a Francuz Marsens 120.

- Bilo mi je lakše u dodatnom krugu, nego uoči prvog. Već sam ušao u ritam, probio nervozu. Imao sam veće šanse za zlato jer sam cijelo vrijeme bacao više boća od njega, a i spremniji sam. Šteta za štafetu, nadali smo se najmanje finalu jer smo predobro pucali na pripremama - rekao je Brnić.

Marino Milićević zadovoljan je broncom.

Izborniku suze u očima

- Mogli smo u finale, ali tako se poklopilo. Žao mi je jer sam mislio da ću u preciznom ući među četiri - dodao je Milićević.

Izbornik do 23 godine Tonči Jurjević zadovoljan je rezultatima, a izborniku do 18 godina Čedi Vukeliću suze su došle na oči nakon što je Brnić osvojio zlato.

- Leo je zaslužio to zlato! Štafeti je nedostajalo malo sreće i koncentracije, ali u četvrtfinalu su pogodili 52 boće što je novi hrvatski juniorski rekord - rekao je Vuk.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije