GLAS NADE

Mladi Hrvati razvalili u Beogradu: Svladali Srbiju, BiH i Sloveniju

Košarka
Sanjin Strukic/PIXSELL
16.09.2024.
u 07:00

Na turniru do 14 godina Hrvatska je pobijedila Srbiju, Sloveniju i dvaput BiH, a isticao se Luka Ukić, sin Roka Ukića, dok je u finalu blistao Jure Bijelić

U godini u kojoj su nam svi muške mlađe dobne kategorije ostale u B diviziji ili ispale iz nje, kao utjeha i glas nade dolazi rezultat iz Beograda s regionalnog Junior NBA turnira. A ondje su Ranko Žeravica i hrvatski dječaci (igrači do 14 godina) dominirali u konkurenciji regionalnih vršnjaka.

Pobijedivši uvjerljivo Srbiju (66:48), Bosnu i Hercegovinu (70:54), Sloveniju (59:49), a potom (u finalu) još jednom BiH (60:54), Hrvatska je osvojila prvo mjesto. A u toj finalnoj utakmici nametnuli su se hitronogi branič Luka Ukić (16 koševa, 4 asista), sin Roka Ukića, te centar Jure Bijelić (20 koševa, 12 skokova), dok svakako treba pohvaliti i osam blokada hrvatskih igrača.

VEZANI ČLANCI:

Bila je to "run and gun" košarka koju je dopustio i trener reprezentacije Robert Lež. Svi su valjda, kada se već igra pod pokroviteljstvom NBA lige, htjeli igrati što brže pa se dosta i griješilo. No, ohrabruje talent hrvatskih klinaca (Ukić, Bijelić, Blažević, Jurić, Rudež, Stošić...), pri čemu treba reći da nadarenih momaka iz tog naraštaja (Garma, Vlaić, Šarin) u ovom sastavu nije bilo. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije