PRODULJIO PA OTIŠAO

Mladi napadač Hajduka objasnio odlazak: 'Napadač Hajduka je Marko Livaja. Uz njega se neću naigrati'

Hajduk Split v AC Milan U19 - UEFA Youth League - Semi-Final - Stade De Geneve
Foto: Jonathan Moscrop
1/3
28.08.2023.
u 19:55

"S jedne strane sam sretan što sam došao negdje gdje ću igrati, a s druge strane malo žalostan. Hajduk volim najviše od svih klubova na svijetu, ali prioritet su mi minute i nogomet", kazao je Mate Antunović o svome odlasku s Poljuda

Mate Antunović, 19-godišnji napadač Hajduka, odlučio je otići na posudbu u talijansku Monzu malo nakon produljenja ugovora sa splitskim klubom. Posudba će trajati do kraja ove sezone, a Monza ima pravo otkupiti ugovor po isteku posudbe. Nastupao je za juniorsku momčad, a u prvoj momčadi igrao je sedam puta i upisao jedan pogodak.

"U početku, dok se ne priviknem, igrat ću za Primaveru (mladu momčad). Trenirat ću s njima, raditi dan po dan. Nadam se da ću se uskoro dokazati i biti s prvom ekipom. Vidjet ćemo što kaže trener Lupi, ali mislim da bih mogao zaigrati već idućeg vikenda protiv Frosinonea", rekao je o onome što stoji pred njime. Zatim se osvrnuo na razlog svoga odlaska.

GALERIJA Hajduk upisao petu pobjedu za redom

Hajduk Split v AC Milan U19 - UEFA Youth League - Semi-Final - Stade De Geneve
1/5

"Svi znamo da je u napadu Hajduka Marko Livaja. On je daleko najbolji igrač hrvatske lige i jasno mi je da ne mogu trenutno igrati pokraj njega, ali isto tako ne znači da neću moći kroz par godina. Bio sam svjestan da moram negdje tražiti minute. Tražio sam rješenje svjestan činjenice da se neću naigrati ako ostanem u Hajduku. Imao sam par opcija, izabrao sam najbolju. I dalje sam igrač Hajduka, nikad ne znaš što sutra može biti", rekao je o svojim odlukama za Dalmatinski portal.

VEZANI ČLANCI:

"S jedne strane sam sretan što sam došao negdje gdje ću igrati, a s druge strane malo žalostan. Hajduk volim najviše od svih klubova na svijetu, ali prioritet su mi minute i nogomet. Treba razmišljati glavom. Hajduk me htio zadržati. Nisu me htjeli prodati. Htjeli su da odem na posudbu bez opcije otkupa, ali ja mislim da je ovo za mene najbolji izbor", objasnio je 19-godišnji napadač.

VIDEO Stigla službena potvrda: Gotovo je, Livaković napustio Dinamo

Komentara 2

Avatar southman
southman
07:46 29.08.2023.

Sretno Mate. nadam se da ćeš igrati u kontinuitetu i već dogodine zaigrati u Seria A.

DI
did_Iva
02:21 29.08.2023.

Današnjim klincima je jedna riječ apsolutna nepoznanica: STRPLJENJE. Sretno mu bilo ako misli da će u Monzi prosperirati (tamo je samo jedan od stranaca na posudbi), no nisam siguran da je dobro odabrao. Možda bi mu bilo bolje da se malo strpio i učio u klubu iz kojeg je potekao. Najvjerojatnije bi kod Leke dobio određeni broj minuta, ali prije svega, potrebno vrijeme. Ne postaje se prvoligaški napadač preko noći..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije