HRVATSKA - MAKEDONIJA 2:1 (Krizman 32', Smrekar 78'; Gjorgiev 76')

Mladi u Kostreni pobijedili Makedoniju

11.02.2009.
u 16:48

Hrvatska mlada nogometna reprezentacija pobijedila je mladu reprezentaciju Makedonije u Kostreni sa 2:1.

Živa i rastrčana utakmica najbolji je opis dvoboja mladih reprezentacija Hrvatske i Makedonije u Kostreni. Obje vrste doživjele su smjene generacija u sastavu, kockasti dres obuklo je šest novih igrača, većini je ovo prva zajednička utakmica uoči novog ciklusa kvalifikacija za Europsko prvenstvo. U prvih pola sata bez pravih akcija i prigoda, puno oduzetih lopti i borbe između dva šesnaesterca, sve do 31. minute.

Tada je Palić pucao prema makedonskim vratima, u posljednji tren loptu je izbio Georgijevski u korner. Izvođač iz kuta Palić, strijelac za vodstvo Hrvatske Sandi Križman. Makedonci su izjednačili u 76 minuti - Ibrahimi je idealno pronašao Gjorgieva, vrataru Kelavi lopta se od ruku odbila u vrata. Samo dvije minute trebale su Hrvatskoj za novo vodstvo i konačni rezultat, Smrekar s lijeve strane pogađa suprotni kut.

Izbornik Dražen Ladić nije krio zadovoljstvo ishodom, ali i igrom svojih izabranika. Obrana je bila čvrsta, suradnja veze i napada dobra, posebno kada se zna da su neki prvi put zajedno zaigrali.

– Veseli me pristup i angažman, ali tu ima još dosta prostora za napredak. Ovo nam je prva utakmica, a do lipnja ćemo odigrati još četiri, pet. Težimo dobroj pas-igri, no to je bilo teško razviti na teškom terenu, kaže Ladić. Izbornik će tražiti još više odgovornosti i konkretnosti u završnicama jer za kvalifikacije će to biti itekako potrebno.

– Individualnu kvalitetu imamo veću od Norveške i Slovačke, ali to treba pretočiti u dobar kolektiv, zaključio je Dražen Ladić.

HRVATSKA – MAKEDONIJA 2:1 (1:0)

KOSTRENA - Stadion Pomorca u Žuknici. Gledatelja 200. Sudac: Mrković (BiH). Strijelci: 1:0 Križman (32'), 1:1 Gjorgiev (76'), 2:1 Smrekar (78')

HRVATSKA (4-2-3-1): Kelava – Vida (46' Šimek), Lovren (60' Ozobić), Maloča, Jozinović - M.Ljubičić,  K.Ljubičić (46' Badelj) – Križman (77' Smrekar), Palić, Tičinović (68' Knežević) - Miličević (46' Bodul)
Izbornik Dražen Ladić.

MAKEDONIJA (4-3-3): Naumovski (66' Vrteski) - Georgijevski, Blaževski, Lostovski, Lazevski (57' Najdoski) – Stojkov (82' Spirovski), Pavlov, Simovski (46' Shabani) - Ivanovski, Fazli (63' Gjorgiev), Ibrahimi (82' Nestorovski).
Izbornik Mirsad Jonuz

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije