Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELIKA NADA

Mladi vatreni je dijete izbjeglica iz Bosne, a obiteljski dom je napustio s 13

Rijeka: Prijateljska utakmica između Hrvatske i Sjeverne Makedonije
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/4
08.06.2024.
u 10:08

“Mogao sam igrati i za Austriju i BiH, ali nikad nije bilo dvojbe, uvijek sam htio igrati za Hrvatsku i igrao sam od 15. godine za sve mlađe selekcije", rekao je Luka Sučić

Mladi hrvatski reprezentativac Luka Sučić već ima broncu sa Svjetskog prvenstva u Katru, a sada se nada uzeti još jednu veliku medalju na Europskom prvenstvu u Njemačkoj. Veznjak RB Salzburga tek je 21 godina i sjajno igra u austrijskom klubu, a na ovom natjecanju mogao bi pokazati koliko će biti važan i nacionalnoj momčadi.

Sučić je rođen u Linzu, a Austrijanci su ga prozvali čudom od djeteta. Njegove talente su prepoznali i među mlađim uzrastima hrvatske reprezentacije. Premda je odrastao u Austriji, želio je igrati za vatrene. ''Oduvijek sam htio igrati za Hrvatsku. Austrija je pritiskala non-stop, ali nisu imali šanse'', rekao je Sučić.

VIDEO Dalić jasno rekao što misli o Modriću, ali i još jednom igraču: 'Mogao bi postati najbolji na svijetu'

“Mogao sam igrati i za Austriju i BiH, ali nikad nije bilo dvojbe, uvijek sam htio igrati za Hrvatsku i igrao sam od 15. godine za sve mlađe selekcije. Austrijanci su me tek lani zvali da igram za U-21, pa bi me kasnije prebacili u A-reprezentaciju, ali to me nije zanimalo“, objasnio je Sučić.

Njegovi roditelji, Željko i Branislava, su za vrijeme rata u Bosni i Hercegovini iz Bugojna otišli u Linz, a u gradu na sjeveru Austrije i danas žive. Sučićevo odrastanje bilo je poprilično izazovno. Roditeljski dom napustio je već s 13 i preselio u Salzburg, gdje se za njega brinuo klub. Većinu je vremena provodio trenirajući, rješavajući školske obaveze i one u internatu. Zanimljivo je i da je veliki navijač Hajduka, a ljubav prema bijelima prenio mu je otac. Najdraži strani klub mu je Barcelona.

GALERIJA Papa Franjo primio Hrvatsku nogometnu reprezentaciju

Rijeka: Prijateljska utakmica između Hrvatske i Sjeverne Makedonije
1/10

Komentara 8

BP
Besposlen pop
10:24 08.06.2024.

Oni koji su mu protjerali roditelje mogu samo sanjati nastup na nogometnom prvenstvu

BP
Besposlen pop
11:31 08.06.2024.

Zemljaci mu na Euru navijaju za Tursku (Mala Azija)

Avatar Platonix
Platonix
13:18 08.06.2024.

Nije on nada, Luka je sadašnjost i jedna od glavnih snaga nakon eura uz Lovru nositelj igre🖖

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije