NOVI IZAZOV

Mladi vatreni večeras igraju važnu utakmicu u kvalifikacijama za Euro, evo gdje je možete pogledati

Zagreb: Kvalifikacije za Europsko U-21 prvenstvo, Hrvatska - Farski otoci
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/4
11.10.2024.
u 08:00

Hrvatska U21 u kvalifikacijama za Euro 2025. igra danas protiv Andore (18 sati) te u utorak protiv Grčke, ulaz na stadion u Koprivnici je slobodan

Dok se seniori hrvatske nogometne reprezentacije bore u Ligi nacija, mlada vrsta do 21 godine pokušava izboriti Europsko prvenstvo koje će se iduće godine održati u Slovačkoj. Izabranike Ivice Olića očekuju dvije utakmice, dva ključna i posljednja susreta skupine G u kojoj su zajedno s Portugalom, Grčkom, Farskim Otocima, Bjelorusijom i Andorom.

Hrvatska je trenutačno treća momčad skupine i potrebna joj je pobjeda kako bi prestigla Grčku prije njihova međusobnog susreta. Matematičke kalkulacije govore da su za prolazak na Euro U21 dovoljna četiri boda u ova dva susreta, ali izbornik Olić već je najavio da će ići na pobjede te da neće kalkulirati ni protiv Grčke u posljednjem susretu.

No do Grčke i utorka ima vremena, prva prepreka je Andora s kojom mini vatreni igraju već danas od 18 sati, uz TV-prijenos na kanalu MAXSport 1. Dodajmo da će se oba susreta igrati u Koprivnici na stadionu "Ivan Kušek Apaš", a ulaz je slobodan. Podsjetimo, Hrvatska lovi drugo mjesto u skupini koje trenutačno s bodom prednosti, ali i utakmicom više drži Grčka. Izgledno je stoga da ćemo putnika na Euro dobiti baš u posljednjem kolu kada će o svemu odlučivati baš taj izravni dvoboj mini vatrenih protiv Grka.

Zagreb: Kvalifikacije za Europsko U-21 prvenstvo, Hrvatska - Farski otoci
1/5

Za sada je na prvom mjestu Portugal U21, koji ima 21 bod iz osam susreta. No on igra protiv Farskih Otoka i Andore i računa na svoje bodove i kartu za Euro. Hrvatska pak nije toliko sigurna, no u prijašnjem susretu protiv Andore, koji se igrao u ožujku ove godine, slavila je s 3:0. Činjenica je to koja mini vatrenima daje vjetar u leđa. Osim toga, Olić može računati na niz sjajnih igrača, među kojima je i Marin Ljubičić koji je sa šest pogodaka među najboljim strijelcima kvalifikacija.

Osim statistike, veseli i forma ostalih reprezentativaca. Franjo Ivanović, primjerice, nedavno je otišao iz Rijeke u Royal Union SG za koji je u pet susreta zabio dva pogotka. Odlično se snašao u Belgiji i pokazao da je transfer bio pun pogodak. Dodajmo još da je Olić nedavno reprezentaciji pridružio braniča Istre 1961 Morisa Valinčića.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije