Odbojkašice Hrvatske plasirale se u polufinale Challenger kupa

Mlinar: Kada nas je krenuo servis i blok, Kazahstanke nisu imale šanse

Varaždin: Europska odbojkaška Zlatna liga, žene, 6 kolo skupine B, Hrvatska - Francuska
Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL
29.07.2022.
u 18:59

Naša ženska odbojkaša vrsta bliježi odlićne rezultate unatoč promjenama u ekipi.

Odbojkašice Hrvatske plasirale su se u polufinale Challenger kupa koji se igra u Zadru. U četvrtfinalu je svladana reprezentacija Kazahstana s 3:0 (25:20, 25:15, 25:20) za samo 79 minuta. U polufinalu, koje je na rasporedu u subotu (20 sati) igrat ćemo protiv Portorika koji je trebao igrati danas protiv Kameruna, ali gošće iz Afrike nisu doputovale zbog problema s vizama.

- Rezultat možda govori da smo lako pobijedile, ali nije bilo tako. Prve utakmice na bilo kojem natjecanju su uvijek teške. Uvijek postoji pritisak. U redu, imali smo želju da što prije završimo susret, naravno da i pobijedimo, pa je možda u nekim trenucima bilo malo previše nervoze. Dobro smo servirale, a kada je kasnije proradio naš blok gošće nisu imale nikakve šanse da nas iznenade – rekla je Lucija Mlinar, primač naše reprezentacije.

U odnosu na Europsko prvenstvo koje smo igrali lani, Hrvatska je dosta promijenila roster. Nema više Rene Sain, Nikoline Božičević, Mateje Ikić i Dinke Kulić.

- Da, prvi put smo igrale u ovom sastavu jednu službenu utakmicu. Moram pohvaliti sve cure. Mislim da smo na dobrom putu da napravimo neke dobre stvari – istaknula je Lucija.

Dan odmora pa u subotu Portoriko?

- Dobro ćemo se domoriti, a igrom slučaja ispalo je da se Portorikanke odmaraju malo više. One nisu trebale igrati susret četvrtfinala pa će sigurno biti odmornije. Mislim da nikad Hrvatska nije igrala protiv Portorika koji je u zadnje vrijeme stalni sudionik svjetskih prvenstava. Poznajem dvije njihove igrače jako dobro jer su obje igrale u Turskoj Drugoj ligi gdje su igrale za klub s kojim se moj nadmetao za prvo mjesto na tablici. Vjerujem da možemo proći u finale što nam je i cilj – rekla je Mlinar.

Bodove za Hrvatsku osvojile su Samanta Fabris (19), Laura Miloš (13), Božana Butigan (9), Lucija Mlinar (8), Martina Šamadan (4), Beta Dumančić(1) i Josipa Marković (1).

U drugoj utakmici jučerašnjeg programa Belgija je lako svladala Češku (3:0), a danas još igraju Francuska - Kolumbija. 

>> Doček za Milija Poljička, juniorskog pobjednika Wimbledona

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije