Transfer života

Modrićev nasljednik potpisao za Real: Tursko čudo od djeteta stiže u Madrid za 30 milijuna eura

Europa League - Group B - Dynamo Kyiv v Fenerbahce
Foto: KACPER PEMPEL/REUTERS
1/5
06.07.2023.
u 16:02

Real Madrid je službeno potvrdio transfer 18-godišnjeg vezanjaka koji će se odmah pridružiti momčadi. Iz Fenerbahčea javljaju kako je Real Madrid pristao isplatiti 20 milijuna eura odštete i 10 milijuna eura kroz bonuse. Od ovoga bi mogao profitirati i Ivan Perišić kojega turski mediji već neko vrijeme povezuju s istanbulskim klubom

Mladi turski ofenzivni veznjak Arda Güler službeno je postao najnoviji član Real Madrida, javljaju iz Madrida. U utrci 18-godišnje čudo od djeteta sudjelovali su i Barcelona te Milan koji je za njega uz zamjenu nudio i hrvatskog reprezentativca Antu Rebića. Ipak, usprkos napretku u pregovorima s Kataloncima, Güler ipak stiže u Madrid gdje će imati priliku uzdignuti se u sam vrh nogometnog svijeta.

Fenerbahče je za turskog reprezentativca tražio 17,5 milijuna eura odštete, a Talijani su izvještavali kako dogovor otežavaju zahtjevi igračevog oca koji traži između 18 i 20 milijuna eura bonusa prilikom potpisivanja. Sada iz turskog velikana potvrđuju konačne brojke koje stoje u ugovoru.

GALERIJA Luka Modrić obnovio ugovor s Real Madridom

Europa League - Group B - Dynamo Kyiv v Fenerbahce
1/13

Real će za Gülera Fenerbahčeu isplatiti 20 milijuna eura. Iznos se može uvećati za 10 milijuna eura ovisno o bonusima koji će biti dodijeljeni na temelju izvedbe igrača. Ugovor uključuje i klauzulu prema kojoj turski klub dobiva 20 posto profita od idućeg njegovog idućeg transfera.

VEZANI ČLANCI:

Uz to, Güler je danas doletio iz Istanbul na liječnički pregled u Madridu i odmah pridružuje momčadi Reala, a ugovor vrijedi do 2029. godine. Turski mediji pisali su kako je sam Luka Modrić kontaktirao Gülera. "Modrić je nazvao je Ardu i rekao mu: 'Ja odlazim iduće sezone i želim tebi predati dres. Najvažniji faktor koji je promijenio odluku koju je već donio, da potpiše za Barcelonu i umjesto toga ode u Real, bilo je taj što su ga nazvali Modrić i Kroos'", tvrdi turski novinar Volkan Demir.

Ovakav razvoj događaja mogao bi odgovarati i Ivanu Perišiću koji ovoga ljeta vjerojatno odlazi iz Tottenhama. Hrvatskom reprezentativcu odlaskom Gülera otvorila se pozicija, a turski ga mediji već neko vrijeme povezuju s Istanbulskim klubom. 

VIDEO Što je to govorio Luka Modrić na suđenju Mamićima

Komentara 1

DU
Deleted user
17:53 06.07.2023.

Ako mu karijere ne krene u željenom smeru uvek se može okrenut snimanju filmskih sapunica al ja verujem u pretke

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije