LIGA PRVAKA Abramovič čuva blagajnu

Mourinho kuka zbog oskudice

nog-lp-txt.jpg
import
04.04.2007.
u 13:45

Otkako je preuzeo Chelseu, Roman Abramovič potrošio je na klub više od 400 milijuna funta. Strašan novac. No, ove je godine rekao - dosta. Nema više rasipanja. To je teško pogodilo menadžera-trenera Josea Mourinha tijekom zimskog prijelaznog roka. Zbog brojnih ozljeda tražio je pojačanja, no od gazde dobio je odbijenicu.

Dva jarca na brvnu
Ni sada nije drukčije. Mourniho je gledao Pepea, obrambenog igrača Porta kojeg bi rado doveo na Stamford Bridge.
- Odličan je, želim ga dovesti jer mislim da nam treba, ali znam da Chelsea nema novca da ga kupi - sa žaljenjem ustvrdio je Mourinho.

Tijekom cijele sezone pomalo kuha između dva jarca na brvnu, Abramoviča i Mourinha. Da nije dobro potvrdio je podatak da se gazda nije spustio do momčadi u svlačionicu, da igračima nije čestitao na 1:0 pobjedi nad Watfordom. Portugalčeva ljutnja na zaključanu kasu još je porasla nakon što su novi vlasnici Liverpoola objavili da će na ljeto potrošiti 40 milijuna funti na pojačanja. Samo, Mourinho bi morao znati da jarac s druge strane odlučuje.

I za večerašnju četvrtfinalnu utakmicu Lige prvaka mora se dobro pripremiti, očajnički mu treba dobar rezultat. Ne svlada li Valenciju i ne uđe li u polufinale, možda i neće morati za ljeto razmišljati o novcu i traženju pojačanja, moglo bi mu se dogoditi da bogati i razjareni Rus potraži nekog štedljivijeg trenera.

Bez Morientesa
A Chelsei neće biti lako, ponovo ima problema s ozljedama, a Valencia je vrlo neugodna, Quique Sánchez Flores trener je koji zna postaviti igru koliko god će mu nedostajati Fernando Morientes. Gol u gostima je cilj koji će tražiti, pa onda na Mestalli krenuti u potragu za polufinalom.
- Idem zabiti gol na Stamford Bridgeu, gol u gostima koji bi nam mnogo značio, uostalom, tako smo svladali i Inter - kazao je oporavljeni napadač Valencije David Villa.

U drugom večerašnjem četvrtfinalu Roma je domaćin Manchester Unitedu. Alex Fergusson napravio je jednu veliku pogrešku, nije spomenuo Tottija kao jednog od igrača Rome na kojeg treba večeras pripaziti.

Totti: Zapamtit će me
- E, sad će vidjeti koliko je pogriješio, sad će naučiti tko je Totti. I zapamtiti mi ime - kazao je ljutiti Totti.

I još dodao koji uvredljivi ton na račun engleskog nogometa.
- Nikad ne bih otišao iz Rome da bih igrao u Engleskoj. Nikad nisam volio engleski nogomet, iako u njemu ima nekoliko velikih igrača - zaključio je Totti.

Slijedi okršaj na terenu, 90 minuta u Rimu moglo bi otkriti tko je bliži polufinalu.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije