Najveći derbi

Može li Luka kao Prosinečki? Prvijenac u prvom clasicu

'24.09.2012, Campo de Futbol de Vallecas, Madrid, ESP, Primera Division, Celta de Vigo vs Real Madrid, 05. Runde, im Bild Real Madrid\'s Marcelo // during the Spanish Primera Division 05th round match
'Cesar Cebolla/EXPA/PIXSELL'
07.10.2012.
u 13:31

Davor Šuker je dva puta zabio u derbiju, kao i Maradona. Prosinečki jednom za Real.

Nagradno pitanje glasi: kada je Luka Modrić, prije nego što je postao igrač Real Madrida i zaigrao u španjolskom Superkupu, posljednji put bio na Nou Campu?

Je li uopće ikad bio? Kakvo neumjesno pitanje, zar uopće sumnja u deklariranoga navijača – Barce!? Bio je lipanj 2007. godine, nedugo nakon što je proslavio dvostruku krunu s Dinamom, Luka Modrić za nagradu si je poklonio odmor u Barceloni. Na izlet je poveo i svoju današnju suprugu Vanju, a razgledavanje znamenitosti katalonske prijestolnice 9. lipnja okončano je na Nou Campu. Igralo se pretposljednje kolo španjolske lige, Barci je trebala pobjeda nad Espanyolom kako bi u posljednjem nastupu protiv već otpisane Tarragone potvrdila naslov prvaka.

Luka i Vanja papali su tortille, opustili su se i uživali među sto tisuća ljudi, guštali kako goropadni Messi s dva pogotka ruši gradskoga suparnika, a kada su se već spremali otići sa stadiona, maleni Raul Tamudo šokirao je Nou Camp i odnio Barci životno važne bodove. Završilo je 2:2, a Modrić u nevjerici otišao sa stadiona – zar sam ja crna mačka za Katalonce?

Real je, naravno, na Lukin užas, u posljednjem kolu svladao Mallorcu 3:1 i na bolji međusobni omjer s Barcom (u bodovima su bili izjednačeni 76:76) postao prvak. Kako stvari stoje, Luka će i danas, barem na početku utakmice, na Nou Campu biti samo navijač. Ovoga puta Realov, Kakin, čak i Özilov, moleći se barem za remi, jer pobjeda bi Barceloni donijela nedostižnu prednost od 11 bodova, a Modriću samo frustraciju - petu godinu zaredom bez naslova prvaka. Bio bi to težak udarac i za svemogućega Mourinha, pretplaćenoga barem za jedan trofej u sezoni. Nikada u karijeri ne bi se ranije oprostio od domaće titule.

A što bi tek Modrić dao da ima nešto Šukerova, pa da i on, kao igrač, barem jednom bude crna mačka za Barcelonu. Naime, predsjednik HNS-a čak je četiri puta zabio Kataloncima u Realovu dresu, po dva puta u prvenstvu i u Kupu. Za usporedbu, četiri pogotka u Clasicima ima i Diego Maradona u dresu Barce. Šuker je prvijenac u prvenstvenome Clasicu zabio 8. prosinca 1996. u Madridu postigavši prvi pogodak u pobjedi 2:0 (drugi je zabio Mijatović). Drugi u prvenstvu zabio je godinu kasnije, opet u Madridu, kada je Barca slavila 3:2.

Od Hrvata u Clasicu zabio je i Robert Prosinečki, i to u premijeri protiv Barce, 19. listopada 1991. godine. Robi je pogodio iz slobodnjaka za 1:0, izjednačio je Koeman iz kaznenog udarca. I Robert Jarni ima dva Clasica u nogama, ali bez pogotka...

>>>Vilanova: Volio bih da igra Modrić, Kaka je bolji i više ga se bojim

>>>Mourinho: Modrić, Özil ili Kaka? Ne znam, ali nije drama biti na klupi

Komentara 3

Avatar Svećenik
Svećenik
15:24 07.10.2012.

nemere

Avatar comandante
comandante
16:07 07.10.2012.

Skukirajte se vise, nije zabijao niti na puno slabijim utakmicama. Bilo bi dobro da zaigra ali realno Kaka je avion i za njega i za Ozila!!!

KA
karambita
16:28 07.10.2012.

Non stop o Luki Modricu....pa ovo vise ide na onu stvar....decko igra za svoj dzep i kog normalnog boli k. da li igra ili ne igra

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije