MAMADOU SAKHO

Mučno djetinjstvo obilježilo je slavnog Francuza: 'Prosio sam za hranu. Mislili su da sam pljačkaš'

Mamadou Sakho Instagram
21.02.2023.
u 11:28

‘Zbog svog života želim pomoći drugima. Pritom ne želim da moje odrastanje služi kao primjer drugima, već da im moj život bude inspiracija’

Poznati francuski nogometaš Mamadou Sakho imao je tešku priču u djetinjstvu kada je živio u bijedi i neimaštini. Danas je ovaj 33-godišnjak član prvoligaša Montpelliera, sretno je oženjen te otac troje djece, dok četvrto uskoro stiže. Sakho je bio i francuski reprezentativac te igrač Liverpoola i Crystal Palacea, čime se osigurao za cijeli život. 

Međutim, njegovi počeci nisu bili nimalo lagani, jedan je od rijetkih koji otvoreno pričaju o teškim razdobljima, a jedno vrijeme je molio i prosio za hranu. 

- Na dan kad sam izgubio oca, s 13 godina, znao sam da ću postati nogometaš. Kad su me pitali je li teško biti kapetan PSG-a sa 17 godina, rekao sam da je za mene najteže bilo postati kapetanom moje obitelji s 13 godina - otkrio je i da je ostao bez oca u ranoj dobi. 

- Jednom sam bio na ulici, prosio sam, a žena od koje sam tražio novac je držala svoju torbicu kao da joj želim nešto ukrasti. Bio sam šokiran. Samo sam htio malo sitniša, da si kupim kruha, a ona je mislila da je želim opljačkati. Tada sam obećao sam sebi da ću postati netko - izjavio je Sakho je te dodao kako mu je glavna motivacija u životu pomoći drugima

Danas je bogataš koji vozi luksuzne automobile te putuje po najbolji svjetskim destinacijama. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije