Komentatorica i glasnogovornica

N. Fleiss: Radi mi se, ne brinem se i ako sam 12 sati na poslu

\'15.12.2010., Laniste, Zagreb, Hrvatska - U Arena Centru otvorena je prva HP specijalizirana trgovina u Hrvatskoj. Otvorenju su prisustvovali Slaven Bilic i Nika Fleiss. Photo: Goran Jakus/PIXSELL\'
Goran Jakus/PIXSELL
22.12.2010.
u 12:25

- Ispisala sam se s fakulteta, no na proljeće ću izvanredno upisati novinarstvo, ne odustajem od škole - kaže novinarka Nika Fleiss.

I poslije skijanja - skijanje. No, Nika je došla s ove naše strane, gledatelja, novinara, komentatora... Rekli bismo, na topliju stranu, zaštićena od snijega i vjetra. Između dvije vožnje ženskog slaloma, u kojem je komentirala nastup Ane Jelušić u francuskom Courchevelu, na Prisavlju je pričala o svojoj novoj, novinarsko-glasnogovorničkoj karijeri.

– Teško mi je bilo prva tri mjeseca nakon što sam prestala skijati, bilo je lufta, bacila sam se na faks, stigla kolege, a onda se prihvatila posla. Uživam u njemu, komentiram utrke na HRT-u, zadužena sam za odnose s javnošću u Premisi. Radnog vremena, istina, nemam, no na poslu sam i po 12 sati. Ludnica je, ali što je gore, ja se bolje snalazim, mrzim prazan hod – govori nova voditeljica online novinarske službe Snježne kraljice.

Kako je u civilu, bez kockaste jakne i kape?

– Želim izgraditi drugu, novu karijeru, volim skijanje, a s komentiranjem i PR-om sam u tim vodama. Da su mi dali da komentiram nogomet, imala bih problema. Komentatori neki put nisu u pravu, ne znaju što treba uložiti za 15. mjesto, neki to minoriziraju. Ovako mogu zaštititi bivše kolege, ali ako netko zezne neću reći da je vožnja savršena.

Novinarske akreditacije, vođenje presica, Facebook, Twitter, organizacija, pa čak i ručkovi sa stranim novinarima dio su šarolike lepeze njezinih zadataka.

– Na Sljemenu ću snimati stazu kamerom, komentirati, raditi intervjue sa svojim prijateljima skijašima, pisati izjave. Pitat ću ih samo pitanja vezana uza skijanje, zdravlje, želje, ne i o ljubavi, kako to obično novinari vole raditi.

Kako ljubav?

– Ha-ha, ljubav je dobro, pozitivno.

Na skijanje nije zaboravila, ali više nije sama na stazi, sada je s "građanstvom".

– Snašla sam se nekako, kad dođem na stazu s 300 ljudi, malo sam zbunjena i u strahu. Oči su mi na leđima, bojim se da se netko ne zaleti u mene, a ja za svoje sposobnosti jamčim – smije se Nika.

Što je s fakultetom?

– Ispisala sam se iz NCL-ove novinarske škole, zbog obveza nisam stigla pratiti bolonjski program, sve mi se prelomilo, važnije mi je bilo stjecati iskustvo, no od faksa ne odustajem.

Novu godinu simpatična Samoborka provest će na poslu.

– Otvara se akreditacijski ured za Snježnu kraljicu, radovi za utrku bit će na vrhuncu. A već 1. siječnja u 9 ujutro imam sastanak.

Ključne riječi

Komentara 4

GE
Georgij
13:58 22.12.2010.

Znači osoba koja evidentno nema nikakvih iskustava u novinarskoj struci dobije posao kao novinar na HRT-u, a osobe sa završenim fakultetom to ne mogu. I gdje je sada državno odvjetništvo da malo provjeri kako se dobija posao na HRT-u? alili to je realnost Hrvatske --- mala zemlja, a velika prćija

DO
dobravečerhr
14:08 22.12.2010.

@georgij - Nika je lijepo rekla da se ne bi snašla u komentiranju nogometa... Bavi se komentiranjem skijanja i tu ima za reći više nego netko sa tri fakulteta. U cijelom svijetu je tako, sportaši nakon sportske karijere ostaju u svom sportu ili u užoj struci svoga sporta ili kao komentatori. Volim skijanje i imam dva faxa ali Nika sigurno može komentirati skijanje bolje nego ja i veeelika većina nas \"civila\"...

SU
suzukijo
14:52 22.12.2010.

ajoj Nika,dobro da si se ostavila skijanja,ha,ha,ha. Nemože se preko veze kao na HRT-u.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije