Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SJETNA OBLJETNICA

Europske klupske prvake iz 1985. došlo pozdraviti samo 500-tinjak Zagrepčana

Obljetnica Cibone
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
1/5
07.04.2015.
u 23:48

- Ja sam iznenađen da je ovakvu košarku došlo gledati i ovoliko ljudi. Ova današnja Cibona, koja ima nekoliko vrlo talentiranih mladaca, u bivšoj državi bi mogla igrati jedino Prvu B ligu - ustvrdio je Knego.

Najveće sportske junake ovog grada iz 80-tih, europske klupske prvake iz Atene, večeras je u Ciboninu dvoranu došlo pozdraviti tek 500-tinjak Zagrepčana. Razočaravajuće malo ako se ne zna da su, dva kilometra dalje, istovremeno hrvatski derbi igrali Cedevita i Zadar, ali  i da je ova mala svečanost na parketu upriličena u posljednji čas.

A uoči utakmice u kojoj će Cibona pobijediti Šibenik (84:73) za svoju treću uzastopnu pobjedu u Ligi za prvaka, na parket su izašli kapetan Andro Knego, Mihovil Nakić, Aleksandar Petrović, Adnan Bečić, Zoran Čutura, Sven Ušić i Franjo Arapović, sedmorica iz sastava koji je 1985. u finalu Kupa prvaka pokorio veliki Real. U odsustvu Ive Nakića i Branka Vukićevića, nazočnima se pridružila i Biserka Petrović, majka nezaboravnog Dražena, ali i tadašnji trener Mirko Novosel i pomoćnik mu Željko Pavličević te legendarni klupski liječnik Ivan Fattorini.

- Ja sam iznenađen da je ovakvu košarku došlo gledati i ovoliko ljudi. Ova današnja Cibona, koja ima nekoliko vrlo talentiranih mladaca, u bivšoj državi bi mogla igrati jedino Prvu B ligu - ustvrdio je Knego.

>> Cibona obilježila 30 godina od prvog naslova: 'Dražena se moglo zadržati samo pet minuta'

Komentara 1

Avatar links
links
09:07 08.04.2015.

andro, jedan ispravak, igrali bi republičku ligu, pozdrav legendama!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije