zagreb

Na Jelačićevom trgu utakmice gledalo 10-ak tisuća građana

trg, navijači (1)
Foto: Luka Stanzl/Pixsell
1/5
09.06.2012.
u 00:00

Navijačke strasti prvog je dana prvenstva dodatno probudio i popularni pjevač Marko Perković Thompson koji je pred publiku izašao oko 22 sata

Prve utakmice Europskog prvenstva na spektakularnom video ekranu postavljenom na Trgu bana Jelačića pratilo desetak tisuća ljubitelja nogometa. Ekran veličine 35 četvornih metara pružio je izvanredan ugođaj i športski doživljaj gledataljima, pa je za očekivati da će i naredne utakmice biti jednako dobro \'posjećene\' te da će navijačka groznica svakodnevno puniti centar grada.
 
Navijačke strasti prvog je dana prvenstva dodatno probudio i popularni pjevač Marko Perković Thompson koji je pred publiku izašao oko 22 sata. Predstavio je i novu pjesmu i spot \"Uvijek vjerni\", prema reakcijama publike već navijačku himnu hrvatske nogometne reprezentacije. U jednakom štihu zagrepčane i njegove goste zabavljao je i  Bad Name band. Tijekom cijele večeri tramvaji su vozili nesmetano, a prema informacija iz policije nije bilo nikakvih problema.
 
Gledanje prvenstva na otvorenom organizirao je klub navijača \"Uvijek vjerni\", a osim video zida, postavljen je i šator s pićem i hranom te dodatnim TV ekranima za praćenje utakmica. Organizatori ipak vrhunac atmosfere najavljuju za prvu utkamicu koju igra reprezentacija Hrvatske, kao i sve daljnje utakmice Vatrenih.
 
- U nedjelju Hrvatska igra svoju prvu utkamicu protiv reprezentacije Irske i tada očekujemo najveći odaziv te najbolje, najvjernije i poprilično glasne navijače koji će bodriti naše sve do pobvjede.  Pripremljen je i prigodni program, a irsku stranu \'predstavljati će\' popularna grupa Belfast Food, dok će za hrvatsku to biti Pipsi - kazao je jedan od organizatora.

Ključne riječi

Komentara 1

TA
tapiros
13:08 10.06.2012.

Slike dočaravaju atmosferu sa 100ak ljudi. Ili se netko zeznuo u procjeni ili je fotograf loš.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije