Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Večeras s Mourinhom

Nad ovom porukom Gattusa Hajdukovi igrači morat će se zamisliti: 'Za mene nema mladih i starih...'

Radomlje: Prijateljska utakmica Rukh Lavov - Hajduk
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/3
10.07.2024.
u 08:00

Stariji igrači, koji su sada bili na klupi, vidjeli su kako su ti momci igrali i kako su se ponašali. Najvažnije je trčati i truditi se. Možeš pogriješiti, ali važno je to odmah ispraviti. Za mene nogomet ne poznaje godište – rekao je strateg bijelih

Novi trener Hajduka Gennaro Gattuso ozbiljno se prihvatio posla ne bi li splitske bijele što bolje pripremio za novu sezonu HNL-a. Hajduk se priprema u Sloveniji, a u toj fazi ima nekoliko prijateljskih utakmica. Nakon poraza od Radomlja (0:1) i remija protiv Šahtara (1:1), gledali smo pobjedu protiv ukrajinskog Rukh Lavova (3:1). Strijelci za Hajduk bili su Madžid Šošić u 35. minuti, Bruno Durdov u 65. i Noa Skoko u 72. minuti. Posebno je bio lijep pogodak 16-godišnjeg kadeta Durdova, koji je lažnjakom izbacio svog čuvara, potom se namjestio na šut lijevom nogom te zabio.

Za Lavov, koji je prošle sezone završio kao šestoplasirani u prvenstvu Ukrajine, zabio je Ostap Pritula u 60. minuti. Trener Gattuso za ovaj je susret na travnjak poslao pomlađenu momčad u kombinaciji s nekoliko iskusnijih igrača. U početnom sastavu nije bilo Marka Livaje i Emira Sahitija.

Radomlje: Prijateljska utakmica Rukh Lavov - Hajduk
1/8

– Mogu reći da sam uistinu jako zadovoljan. Za mene nema mladih i starih. Samo oni koji znaju igrati nogomet. S tim sam momcima tu 20 dana i gledam njihov napredak. Također, stariji igrači, koji su sada bili na klupi, vidjeli su kako su ti momci igrali i kako su se ponašali. Najvažnije je trčati i truditi se. Možeš pogriješiti, ali važno je to odmah ispraviti. Za mene nogomet ne poznaje godište – rekao je strateg bijelih, kojeg već danas u 19 sati čeka nova utakmica, i to ona protiv Fenerbahçea, koji vodi legendarni Jose Mourinho.

– U tom će susretu 70-75 minuta igrati igrači koji su sada bili na klupi, oni iskusniji. Važno nam je da svaki igrač kojeg imamo dobije minute.

Turski klub na susret s Hajdukom dolazi s Edinom Džekom, a baš se taj igrač već tjednima povezuje sa Splićanima. Ako ne zaigra s njima, sada će zaigrati protiv njih. Inače, utakmica će se igrati na Graz Merkur Areni, a bit će to jedina Hajdukova pripremna utakmica koja će biti otvorena za publiku.

No ona neće biti i posljednja provjera uoči sezone, trener je najavio još jednu utakmicu.

– Igrat ćemo još jednu utakmicu protiv Širokog Brijega na pomoćnom igralištu Hajduka. Svaka je utakmica dobrodošla. Svaku analiziramo, promatramo svoje greške i tražimo prostor za napredak. Za dva tjedna odlučit ćemo tko će igrati prvu utakmicu u Europi. Glavni igrači u momčadi ne postoje. Postoje igrači koji imaju kvalitetu, ali potrebno je znati tu kvalitetu prilagoditi momčadi.

Svaki susret bitan je za dokazivanje jer Hajduk već 25. srpnja čeka drugo kolo kvalifikacija za Konferencijsku ligu protiv HB Tórshavna, kluba s Farskih otoka.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije