atp

Nadal i Fritz u finalu Indian Wellsa

Foto: reuters
1/3
20.03.2022.
u 08:36

U finalu će mu se suprotstaviti Amerikanac Fritz, 20. na ATP ljestvici, koji je u polufinalu eliminirao sedmog tenisača svijeta Rusa Andreja Rubljeva sa 7-5, 6-4

Španjolac Rafael Nadal i Amerikanac Taylor Fritz igrat će u finalu teniskog Masters turnira u Indian Wellsu. 

Nadal je za plasman u finale slavio protiv 17 godina mlađeg sunarodnjaka Carlosa Alcaraza sa 6-4, 4-6, 6-3 poslije više od tri sata ostvarivši 20. pobjedu u nizu.

"To je bio stvarno težak meč. Carlos je na vrlo visokoj razini. Ima sve adute-mladost, fizičku spremu. Pristupio sam meču kao da igram protiv jednog od najboljih na svijetu, što je realnost", pohvalio je suparnika Nadal, osvajač 21. grand slam turnira.

U finalu će mu se suprotstaviti Amerikanac Fritz, 20. na ATP ljestvici, koji je u polufinalu eliminirao sedmog tenisača svijeta Rusa Andreja Rubljeva sa 7-5, 6-4.

Ukoliko pobijedi 24-godišnji Fritz, prvi Amerikanac u finalu Indian Wellsa nakon Johna Isnera 2012., mogao bi postati prvi Amerikanac koji je osvojio turnir od Andrea Agassija kojem je to uspjelo 2001.

Do sada je 24-godišnji Fritz igrao u šest finala, a osvojio je samo jedan naslov i to 2019. u Eastbournu.

ATP Indian Wells polufinale:

  • Rafael Nadal (Špa/4) - Carlos Alcaraz (Špa/19) 6-4, 4-6, 6-3;
  • Taylor Fritz (SAD/20) - Andrej Rubljov (Rus/7) 7-5, 6-4
 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije