CARLOS ALCARAZ

Nadalov nasljednik ima samo 18 godina, a već je osvojio drugi ATP turnir u karijeri

Foto: Reuters
1/2
20.02.2022.
u 23:45

U finalu je Schwartzman poveo 2:0, ali gotovo da je to bilo sve što je napravio. U ostatku meča Alcaraz je dominirao, pogotovo u drugom setu.

Carlos Alcaraz, 18-godišnji španjolski tenisač, svladao je u finalu ATP 500 turnira u Rio de Janeiru Argentinca Diega Schwartzmana 6:4, 6:2.

Mladi Španjolac, koji je na početku ovog tjedna bio 29. tenisač na svijetu, od ponedjeljka će biti u krugu dvadeset najboljih na svijetu (20. mjesto), a ovom je pobjedom osvojio drugi ATP turnir u karijeri. Premijerni je proslavio u Umagu prošle godine. Uz to je osvojio i Masters turnir mladih tenisača.

Foto: Reuters

U finalu je Schwartzman poveo 2:0, ali gotovo da je to bilo sve što je napravio. U ostatku meča Alcaraz je dominirao, pogotovo u drugom setu. Ukupno je mladi Španjolac iskoristio čak pet od šest break-prilika.

Schwartzman je ostao na četiri ATP naslova u karijeri, a izgubio je finale drugi tjedan u nizu. Prošlog tjedna je poražen u finalu Buenos Airesa od Caspera Ruuda.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije