SPORTSKI LAUREATI Na spektakularnoj Večernjakovoj priredbi u Kristalnoj dvorani hotela Westin okupila se hrvatska sportska krema

Najbolji su: Da Silva, Vujčić i Smodlaka, Janici postignuće godine

spo_laureat_txt.jpg
import
26.12.2006.
u 12:39

Večernji list okupio je u hotelu Westin kremu hrvatskog sporta. Impresivan skup, koji su uveličali i brojni bivši vrhunski sportaši i funkcionari, ovacijama je ispratio laureate u devet kategorija.
Pod voditeljskom palicom šarmantne Anamarije Vuković, pozornicom su prodefilirali velikani poput Ante i Janice Kostelić, Mirka Filipovića, Mile Smodlake, Eduarda da Silve, a komadić slave sasvim zasluženo ponijeli su i sportaši s invalidnošću Marija Iveković i Vedran Lozanov, te nogometna nada nad nadama, šibenski biser Ante Rukavina.

Ključni 18. travnja
Jedan od najponosnijih ljudi u dvorani bio je Dinamov dopredsjednik Zdravko Mamić jer je njegov klub vratio trofej nogometaša godine u Maksimir nakon devet godina, kada je okrunjen Robert Prosinečki.
- Eduardova nagrada priznanje je svima u klubu. Ona potvrđuje da smo na pravom putu, a odmah obećavam da će taj nogometaš i dogodine osvojiti tu nagradu. Jer, Dinamo će postići i europski rezultat - kazao je Mamić.

I predsjednik HNS-a Vlatko Marković tvrdi da bi glas dao Eduardu, do njega bi bio Petrić, a odmah do njih Vedran Ćorluka.
- Ova godina bila je fantastična za naš nogomet, a sljedeća bi mogla biti još bolja - kazao je Marković navodeći 18. travnja kao najvažniji dan u godini.
Tada se, naime, odlučuje o domaćinstvu EP-a 2012.
Trener Makabija Neven Spahija primio je uime Nikole Vujčića nagradu za najboljeg košarkaša, te najavio Vujin povratak u reprezentaciju (“To mi je velika želja i ovo mu je neizravni poziv”), a reper Shorty doputovao je iz Vinkovaca kako bi uručio trofej “Hrabro srce” svom idolu Mirku Filipoviću.
Cro Cop, kao najpopularniji hrvatski sportaš u Japanu, nagrađen je za promociju Hrvatske u svijetu, a nastavak te misije slijedi u Americi.

Bandić, Primorac...
Ante Kostelić bio je neizmjerno ponosan na nagradu za stručnjaka godine jer su ga izabrali njegovi kolege vrhunski treneri, velikani poput Miroslava Blaževića, Mirka Novosela, Velimira Kljaića i Nikole Pilića, te mr. Zlatko Mateša i dr. Dragan Milanović.
Popularni Gips iskoristio je tu priliku i podijelio nekoliko savjeta Mili Smodlaki, a i pohvalio se da je u ranoj mladosti neko vrijeme bio - vaterpolist.
Laureatima su, između ostalih, zapljeskali Milan Bandić, Zlatko Mateša, Dragan Primorac, Slaven Bilić, Aljoša Asanović, Nikola Jurčević, Mirko Barišić, Branko Ivanković, Franjo Arapović, Stojko Vranković, Biserka i Jole Petrović, Marko i Predrag Naletilić, Željko Pavličević, Božo Miličević, Ratko Rudić...
Nažalost, spektakl je imao i crne rupe tijekom nastupa tzv. stand-up komičara čiji su skečevi, blago rečeno, bili neprimjereni.

Neprilične “šale”

Ispričavamo se sportašima, gostima, osobito onima koji su se našli pogođenima nepriličnim i promašenim “šalama” skeč skupine “Sve pet”. Taj dio inače sjajne svečanosti dodjele Večernjakovih nagrada bio je sastavni dio vanjske produkcije, a ne dio redakcijskog scenarija.


Sportaši s invalidnošću

MARIJA IVEKOVIĆ Osvajačica zlatne medalje u skoku u dalj i brončane medalje u bacanju diska na atletskom SP-u za osobe s invalidnošću.
VEDRAN LOZANOV Osvajač zlatne medalje na 5000 metara na atletskom SP-u za osobe s invalidnošću.


Stručnjak godine

Večernji list je od ove godine odlučio birati najboljeg hrvatskog trenera, a nagrada je nazvana stručnjak godine. Žiri u sastavu Miroslav Blažević, Mirko Novosel, Velimir Kljajić, Nikola Pilić, predsjednik HOO-a Zlatko Mateša, prof. dr. Dragan Milanović i urednik sportske rubrike Večernjeg lista Mario Zorko jednoglasno je odlučio da je stručnjak godine Ante Kostelić.


Nada Godine

1. Ante Rukavina (Šibenik) 46
2. Dario Jertec (Varteks)36
3. Nikola Kalinić (Pula)18


Postignuće godine

Skijanje - Janica Kostelić, zlatna u kombinaciji i srebrna u superveleslalomu na ZOI te ukupna pobjednica Svjetskog kupa


Posebna nagrada VL-a za hrabro srce

Ultimate fight - Mirko Filipović, pobjednik Priedova Grand-prixa

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije