FABRIZIO ROMANO

Najpoznatiji sportski novinar piše o Gvardiolu, Joško: 'Jako sam se mučio s odlukom'

Bundesliga - RB Leipzig v Union Berlin
Foto: Annegret Hilse/REUTERS
1/3
20.02.2023.
u 16:13

Najvrjedniji stoper svijeta prema Transfermarktu nije otišao iz Leipziga u zimskom prijelaznom roku, iako su ga pratili brojni klupski giganti. Vatreni je opisao kako se osjećao kada je saznao da je ponudu poslao i Chelsea. Bluesi ga nisu doveli, a sada se muče u prvenstvu...

Naš najskuplji reprezentativac Joško Gvardiol (21) postao je meta nekih od najvećih klubova svijeta nakon izvrsnih nastupa na Svjetskom prvenstvu u Kataru. Tako su interes za robusnog stopera posljednjih mjeseci pokazivali Barcelona, Real Madrid, Manchester City, kao i Chelsea, koji je na pojačanja nakon ulaska novog gazde Todda Boehlyja potrošio na stotine milijuna eura. Međutim, ne i na Gvardiola, koji je ostao u RB Leipzigu, a direktor njemačkog kluba Max Eberl rekao je da sve ponude za Hrvata idu u spam.

Uz to što bundesligaš nije spreman prodati Gvardiola, Joško ima veliku odštetnu klauzulu, prema kojoj klub ne može napustiti za manje od 110 milijuna eura. Najpoznatiji sportski novinar Fabrizio Romano prenio je izjavu stopera koji je govorio o tome kako je saznao da je Chelsea zainteresiran za njegove usluge. 

- Moj agent mi je rekao: Chelsea je iznimno zainteresiran. Razmišljate o ozbiljnoj ponudi velikog kluba kao što je Chelsea, ali Leipzig je rekao da me ne želi prodati - rekao je za The Times pa dodao:

- Jako sam se mučio s tom odlukom, ali da, nismo se dogovorili - ističe Gvardiol.

Bluesi mogu žaliti za time što ga nisu uspjeli potpisati jer se usprkos silnim pojačanjima i dolascima ne snalaze u engleskom prvenstvu. Na tablici Premier lige nalaze se tek na 10. mjestu s 31 bodom, a u prošlom ih je kolu porazio i posljednji Southampton rezultatom 1:0.

Prije toga, istim su rezultatom u Ligi prvaka izgubili protiv dortmundske Borussije, a spomenimo i kako su posljednju pobjedu u ligi ostvarili još 15. siječnja protiv Crystal Palacea, također 1:0. U idućem kolu, u nedjelju gostuju kod gradskog rivala Tottenhama

Standings provided by Sofascore

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije